OPASNOST - POKRENUTA KLIZIŠTA KOD ALEKSANDROVCA: Ovim putevima ne sme više da se vozi (FOTO)

S.BABOVIĆ

14. 06. 2023. u 18:00

INSPEKCIJA za saobraćaj i puteve zabranila je korišćenje puteva za vozila u okolini Aleksandrovca usled pojave klizišta.

ОПАСНОСТ - ПОКРЕНУТА КЛИЗИШТА КОД АЛЕКСАНДРОВЦА: Овим путевима не сме више да се вози (ФОТО)

Foto:FB

Obilne padavine dovele su do teških oštećenja dva lokalna puta.

Saobraćaj je za teretna vozila zabranjen na putu Mitrovo Polje - Rogavčina(Lukovići). Teretnjaci se preusmeravaju na alternativni putni pravac, državni put br. 208

Mitrovo Polje - Boturići - Brus i državni put br.207 Koznički most - Jošanička Banja.

Prema informacijama iz inspekcije, klizište je širine tri, dužine 20 metara i dubine 1,5 metra. Glavni "ožiljak" klizišta visine je jedan metar. Došlo je do pucanja asfaltnog zastora i rušenja svih slojeva kolovozne pukotine.

Još drastičnija je situacija sa klizištem, koje se pojavilo na putu Bzenice - Lukovići -  Bogdanovići. Kolovoz se urušio usled klizišta, koje je široko čak 20, dugačko 30, dubine 10 metara, dok je visina glavnog ožiljka - dva metra.

Ovaj put je zabranjen za vozila svih kategorija. Alternativni putni pravac na koji se preusmerava saobraćaj je od državnog puta br.28 Boturiće - Bzenice, ulicom pop Marka Bogdanovića. U slučaju da navedena deonica nije prohodna usled nanošnja nasutog materijala iz slojeva kolovozne konstrukcije, za put nema alternativnog pravca.

Vanredna situacija u Aleksandrovcu proglašena je 6.juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)