DRŽAVA ĆE POMOĆI U REŠEVANJU NAJURGENTNIJIH PROBLEMA: Ministar Martinović u Paraćinu, najavio ulaaganja u puteve

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 05. 2023. u 18:06

MINISTAR državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, u okviru današnje radne posete Paraćinu, razgovarao je sa predsednikom te opštine Vladimirom Milićevićem i njegovim saradnicima o realizaciji planiranih projekata u toj opštini.

ДРЖАВА ЋЕ ПОМОЋИ У РЕШЕВАЊУ НАЈУРГЕНТНИЈИХ ПРОБЛЕМА: Министар Мартиновић у Параћину, најавио улаагања у путеве

Foto: D. M.

Nakon sastanka i obilaska Jedinstvenog upravnog mesta u renoviranom delu zgrade Opštine, za koje je resorno ministarstvo izdvojilo 8,5 miliona dinara, Martinović je sa svojim domaćinima obišao Mesnu zajednicu Gloždak, gde je najavljena rekonstrukcija sportskog terena.

Ministar je rekao da je među projekatima o kojima je razgovarano i rekonstrukcija igrališta, te da će to da finansira Opština Paraćin sa oko 17 miliona dinara, dok je za rekonstrukciju Ulice kralja Milutina, jedne od najprometnijih u Paraćinu, u dužini nešto većoj od jednog kilometra, potrebna pomoć države budući da se radi o investiciji od 165 miliona dinara.

- Jasno je da Opština Paraćin ne može sama da to isfinansira, zbog čega sam se ja danas dogovorio sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima da država pomogne. Pre svega, razgovaraćemo sa „Putevima Srbije“, a svakako i sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i sa Ministarstvom za evropske integracije, odnosno pokušaćemo iz različitih izvora da obezbedimo sredstva da se ta ulica rekonstruiše – izjavio je ministar Martinović.

On je još rekao da je zamolio predsednika Opštine i njegove saradnike da naprave listu prioriteta, pa da se vidi koje projekte može da finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a koje neka druga ministarstva.

- U svakom slučaju, država Srbija i resorna ministarstva pomoći će Paraćinu da reši najurgentnije probleme – istakao je Martinović.

Čelnik Paraćina Vladimir Milićević kazao je da će nakon predstojećeg rebalansa opštinskog budžeta biti obezbeđena sredstva za potpuno uređivanje terena u Gloždaku.

- Radiće se sportski teren, dečje igralište, teretana na otvorenom, tribine, srediće se i objekat Mesne zajednice, a u dogovoru sa ministarstvom pokušaćemo da bivšu Nišku ulicu, koja je najduža u opštini Paraćin, potpuno sredimo, jer je važna za ceo Paraćin, a posebno za Gloždak i MZ  „11. kongres“ – zaključio je Milićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU