BORAC U RATU, GRADILAC U MIRU: Preminuo Miloje Stošić u 97. godini

Дејан Ристић
Dejan Ristić

17. 05. 2023. u 14:18

MILOJE Stošić, učesnik Drugog svetskog rata i posleratni društveno-politički radnik, preminuo je u utorak, u 97. godini života.

БОРАЦ У РАТУ, ГРАДИЛАЦ У МИРУ: Преминуо Милоје Стошић у 97. години

Foto: Printscreen

Rođen je 1926. godine u selu Tibužde kod Vranja, a Pravni fakultet i pravosudni ispit položio je početkom 1976. godine u Beogradu.

Godine 1944. stupio je u Narodnooslobodilačku vojsku Jugoslavije kao borac 10. srpske brigade, gde je bio politički komesar. Učestvovao je u borbama za oslobođenje Niša.

Nakon rata radio je u Sreskom komitetu SKOJ-a i kao omladinac učestvovao na brojnim radnim akcijama za obnovu zemlje. Obavljao je razne funkcije u Savezu komunista Srbije i zaslužan je za ubrzan razvoj vranjske privrede u tom periodu. 

Obavljao je i dužnost pomoćnika generalnog direktora tadašnjeg Pamučnog kombinata Vranje, današnjeg „Jumka“ i predsednika Osnovnog suda udruženog rada u Vranju. 

Karijeru je završio kao predsednik Međuopštinske konferencije Saveza komunista u Leskovcu.  

Za svoj dugogodišnji rad odlikovan je brojnim odlikovanjima, pohvalnicama i priznanjima.  

Sahranjen je danas, 17. maja, u prisustvu rodbine i prijatelja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)