U Negotinu počinje 16. Međunarodni sajam meda i vina

S. M. J.

10. 05. 2023. u 16:44

OVOGODIŠNjI 16. Međunarodni sajam meda i vina koje priređuju Turistička organizacija opštine Negotin, Udruženje proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Negotinske Krajine i Društvo pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin i Ministarstva turizma i omladine okupiće izlagače iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Sverne Makedonije.

У Неготину почиње 16. Међународни сајам меда и вина

Foto: S.M.Jovanović

U Negotinu će 11. i 12. maja biti organizovan 16. Međunarodni sajam meda i vina, koji će okupiti proizvođače meda, vina, suvenira, lekovitog bilja, ali i proizvođače prateće opreme i sve one koji se bave prodajom, distribucijom i konzumiranjem meda i vina.

-Koncepcija Sajma meda i vina u Negotinu prilagođena je stvaranju prepoznatljivih robnih marki u oblasti vinarstva i pčelarstva, budući da su vina sa područja Negotinske krajine od 18. veka sinonim dobrog kvaliteta, kao i med, po čemu se opština Negotin, treća u Srbiji po broju košnica, takođe afirmisala - navode u Turističkoj organizaciji opštine Negotin.

Ovogodišnji Sajam meda i vina svečano će biti otvoren u četvrtak 11. maja u 18 časova na gradskom trgu u Negotinu. Sat vremena kasnije nastupiće . Električni gudački kvartet “Dinamika mjuzik” koncertom “Od baroka do roka”, a zatim će uslediti nastup Maks in benda, a od 21 čas i koncert Sanje Vučić.

U petak,12. maj,  od 10 do 13 sati na Gradskom trgu planiran je koncert “Pozdrav iz Krajine” na kojem će nastupiti orkestar “Žirado Kavaljeri” i Gradski horski ansambl “Mokranjac” sa svojim Horom “Valahija”.  Od 18 časova na centralnoj bini nastupiće “Tiramisu akustik bend”, u 19 sati i 30 minuta rumunsko-srpski fanki bend “Fank smaglers”, a u 21 sat je planiran koncert Aleksandre Bursać.

Programom je predviđeno i predavanje za pčelare, javna tribina “Pčelarstvo Timočke Krajine”, a tokom ove dvodnevne manifestacije posetioci će imati prilike pogledaju sajamske štandove na kojima će brojni izlagači izložiti svoje proizvode, vino, med, rukotvorine, suvenire…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)