VIŠE PARA ZA GLADNA USTA: Novi Sad svakodnevno pomaže Narodnu kuhinju Crvenog krsta i brine o socijalno ugroženima

Lj. P.

09. 01. 2023. u 06:45

GRAD Novi Sad kontinuirano vodi brigu o svojim stanovnicima, a dodatnu pažnju poklanja socijalno najugroženijima.

ВИШЕ ПАРА ЗА ГЛАДНА УСТА: Нови Сад свакодневно помаже Народну кухињу Црвеног крста и брине о социјално угроженима

Foto Pres služba Grada

O tome svedoči činjenica da program Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada, postoji od 1991. godine i sve ove godine se realizuje zahvaljujući snažnoj podršci Grada.

To je istakao Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada, koji je zajedno sa Brankom Bežanov, članicom Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, posetio Narodnu kuhinju Crvenog krsta u Futoškoj ulici i prisustvovao podeli kuvanih obroka korisnicima.

- Za rad kuhinje za socijalno ugrožene u 2023. godini finansijskim planom Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu predviđeno je 45,1 milion dinara - predočio je Crnobarac.

- Iznos predviđenih sredstava za ovu namenu se godinama povećavao, tako da je 2022. godine u odnosu na 2012. uvećan za oko 66 odsto, a 2023. godine je u odnosu na prethodnu, planirano povećanje u iznosu od 24 procenta. Za 600 korisnika kuvani obroci se dele svakog radnog dana, na dva punkta u gradu, u Klubu penzionera "Olga Petrov", na Futoškom putu br. 67 i ovde, na punktu Crvenog krsta, u Futoškoj ulici.

Narodna kuhinja u Novom Sadu, Foto Pres služba Grada

Korisnicima socijalne pomoći koji žive u prigradskim naseljima, kako je predočio zamenik gradonačelnika, mesečno se deli 800 lanč-paketa.

- Naravno, bez podrške Gradske organizacije Crvenog krsta i njihovog tima volontera sve ovo ne bi bilo ostvarivo - istakao je Crnobarac, i poželeo svim korisnicima i zaposlenima srećne božićne praznike. Ovi mladi humani ljudi kao i profesionalno zaposleni, pokazali su veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost, posebno u periodu od početka pandemijske krize, u kom Narodna kuhinja Crvenog krsta Novog Sada nije prekidala rad.

Sekretar Crvenog krsta grada Novog Sada Dragan Lazić je naglasio da je u toku 2022. godine Crveni krst Novog Sada podelio 154.800 kuvanih obroka.

OBROCI "NA TOČKOVIMA"

SEKRETAR Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić je kazao da je, zahvaljujući pre svega snažnoj podršci Grada, ali i donatorima i humanim pojedincima, rad kuhinje stabilan.

- Naša organizacija nastoji da svakodnevno podigne kvalitet usluge koju pružamo - rekao je Lazić.

- Korisnici ovog programa mogu svoje obroke da konzumiraju na distributivnim punktovima. Osobenost programa Narodne kuhinje Crvenog krsta je i "Kuhinja na točkovima", odnosno svakog radnog dana dostavljamo kuvane obroke na 30 adresa za korisnike koji su bolesni i nisu u mogućnosti da dođu do mesta za podelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)