OD LETOS SE BORILA ZA ŽIVOT: Tuga u Kikindi, preminula profesorka Jelena Mićević-Karanović

R. Š.

29. 12. 2022. u 21:19

U KIKINDI je danas preminula profesorka Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača dr Jelena Mićević Karanović (52).

ОД ЛЕТОС СЕ БОРИЛА ЗА ЖИВОТ: Туга у Кикинди, преминула професорка Јелена Мићевић-Карановић

Foto: Visoka škola za vaspitače Kikinda

Ona je pre nekoliko meseci na letovanju u inostranstvu doživela moždani udar i od tada je trajala njena borba za život u Novom Sadu i Kikindi.

Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu diplomirala psihologija, a na istom fakultetu odbranila magistarski i doktorski rad. Prva radna iskustva sticala je u Centru za socijalni rad u Kikindi,a poslednjih 27 godina radila je na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača, najpre kao stručni saradnik za psihološku grupu predmeta, potom kao viši predavač.

U zvanje profesora strukovnih studija izabrana je pre 15 godina, za oblast psihološke nauke. Radila je kao koordinator za specijalističke strukovne studije, a kasnije i kao koordinator za master strukovne studije. Predavala je predmete iz oblasti psiholoških nauka na osnovnim, specijalističkim i master strukovnim studijama.

- Kao aktivan član Nastavno-stručnog veća, Saveta škole i komisije za akredaticiju studijskih programa davala je nesebičan doprinos radu i razvoju naše visokoškolske ustanove. Objavila je brojne naučne radove, udžbenike, bila rukovodilac i učesnik naučno-istraživačkih projekata, uređivala i recenzirala udžbenike i priručnike. Jelenin prerani odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za njenu porodicu, kolektiv, ali i za Kikindu i širu stručnu javnost – saopštila je Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi.

Oprašatjući se od profesorke na društevnim mrežama, njeni studenti navode da je bila izvrstan predavač i dobar čovek.

- Predavanja su joj bila inspirativna. Znanje je prenosila na zanimljiv način. Njena pojava nikada nas nije ostavljala ravnodušnima. Bila je sjajan profesor, odličan predavač, pravedna, čovek sa jakim karakterom, stavom i svojim „ja“ – naveli su neki studenti.

Profesorka dr Jelena Mićević Karanović biće sahranjena sutra u Kikindi.

UGLEDNA PORODICA

Preminula profesorka Jelena Mićević Karanović potiče iz ugledne kikindske porodice. Njen pokojni otac Žarko bio je magistar pedagogije, dugogodišnji direktor Centra za socijalni rad, vaterpolista i jedan od osnivača Vaterpolo kluba „Žak“. Majka Vera je, takođe, cenjena profesorka, a prosvetni radnik je i njena sestra. Jelenine kolege ocenjuju da je ona dala značajan doprinos akademskoj zajednici Kikinde. Brojni studenti navode da je bila izuzetan profesor, čija su predavanja bila zanimljiva i podsticajna.

BONUS VIDEO - IN MEMORIAM: Odlazak Pelea „kralja“ fudbala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)