U TOKU POTRAGA ZA PANTEROM: Uključeni i dronovi(FOTO)

J. L.

12. 11. 2022. u 19:43 >> 21:17

U POTRAGU za panterom uključeni su “Vode Vojvodine”, Policijska stanica iz Apatina, “Vojvodina šume” i veterinar i timaritelj Zoo vrta na Paliću.

У ТОКУ ПОТРАГА ЗА ПАНТЕРОМ: Укључени и дронови(ФОТО)

Foto: J.Lemajić

-Zahvaljujući preduzeću  “Vode Vojvodine” pridružile su nam dve osobe koja upravljaju dronom sa termovizijskom kamerom, koji su pretražili širu okolinu Banje Junaković da bi locirali životinju. Akcija je prekinuta zbog bezbednosti, zbog magle i mraka, ali ostajemo do daljnjeg na terenu . Naš zadatak je da je uspavamo, mobilizujemo i da je smestimo negde bezbedno - kaže inspektor Nemanja Ivanov, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Foto: J.Lemajić

Inače, šumarsko-lovna inspekcija je svim lovačkim udruženjima sa teritorije Zapadnobačkog okruga skrenula pažnju da se ne ide u pojedinačni lov.

Foto: J.Lemajić

-Nismo izdalu zabranu, ali je skrenuta pažnja da ne idu ljudi sami u lov, baš zbog toga i sumnjamo da je to životinja iz porodice većih mačaka, da je predator i izraziti lovac. Kako   ne bi došlo do nekih nemilih događaja apelujemo na ljude da budu obazrivi - dodaje Ivanov.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)