VANREDNA AKCIJA ZBOG MANJKA REZERVI: Apel mladima u Kikindi - Budite dobrovoljni davaoci krvi

R. Š.

31. 10. 2022. u 11:22

ZBOG smanjenih rezervi krvi, Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizuju sutra vanrednu akciju dobrovoljnog davanja.

ВАНРЕДНА АКЦИЈА ЗБОГ МАЊКА РЕЗЕРВИ: Апел младима у Кикинди - Будите добровољни даваоци крви

Foto: R. Šegrt

Da bi se prikupilo što više jedinica različitih krvnih grupa, Crveni krst Kikinde uputio je apel mladima, naročito srednjoškolcima da postanu davaoci i da se odazovu ovoj akciji.

Prikupljanje krvi sutra će biti organizovano u prostorijama Crvenog krsta Kikinde, u Nemanjinoj ulici, u intervalu od od 8:30 do 13 sati.

Inače, po broju davalaca krvi i količinama prikupljenih jedinica tokom godine, Kikinda je jedna od najhumanijih sredina u Vojvodini i Srbiji.

- Prošle godine je organizovano 29 akcija prikupljanja kojima se odazvalo 1.830 dobrovoljnih donatora . Osim pojedinaca, davalaštvu se odazivaju i ustanove, škole, preduzeća, seoske sredine –saopštila je Danijela Bijeljac, sekretarka Crvenog krsta Kikinde.

Plaketu „Široko srce“za iskazanu humanost tokom prošle godine, kao posebno humane sredine, kako kažu u Crvenom krstu, dobile su Tehnička škola, Policijska uprava i selo Nakovo.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)