KORONA DUPLIRALA BROJ ČITALACA U VRANJU: U oktobru nova iznenađenja za čitaoce

Дејан Ристић
Dejan Ristić

18. 09. 2022. u 17:21

JAVNA biblioteka „Bora Stanković“ je u poslednje dve godine gotovo duplirala broj korisnika, pokazuju zvanični podaci ove ustanove.

КОРОНА ДУПЛИРАЛА БРОЈ ЧИТАЛАЦА У ВРАЊУ: У октобру нова изненађења за читаоце

D. Ristić

Prema podacima Kobis sistema koji povezuje sve biblioteke, 1. septembra 2020. godine broj upisanih korisnika je bio 861, dok ih je dve godine kasnije 1.584. To, svakako, znači i da je jednako veća suma novca od upisnina, kojom se finansira nabavka novih naslova.

Ovakve brojke su rezultat programske politike da se kroz razne akcije privuku novi čitaoci i korisnici specijalizovanih odeljenja, kaže direktor Zoran Najdić.

Počelo je sa pandemijom korone kada su ljudi u izolaciji bili prirodno upućeni na knjige, i ta je situacija kulminirala ovog leta. Verujem da ćemo do kraja godine imati više nego duplo veći broj čitalaca u odnosu na period pre pandemije – ocenjuje direktor.

On dodaje da je kroz projekte koje finansira ministarstvo, poslednjih godina znatno unapređen rad Biblioteke. Ne manje važna za čitaoce su i gostovanja renomiranih pisaca, kakvo je bilo nedavno književno veče aktuelne dobitnice Ninove nagrade, Milene Marković. U oktobru, mesecu knjige, biće novih susreta književnika sa vranjskom publikom, najavljuje Zoran Najdić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!