IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: Novak Đoković saznao ime rivala, igraće protiv bivšeg šampiona Australijan opena!

Novosti online

08. 04. 2024. u 18:19

Novak Đoković je saznao ko će mu biti prvi suparnik na manstersu u Monte Karlu.

ИЗ РУСИЈЕ С ЉУБАВЉУ: Новак Ђоковић сазнао име ривала, играће против бившег шампиона Аустралијан опена!

FOTO: Tanjug/AP

Nole će odmeriti sange sa teniserom iz Rusije, Romanom Safiulinom.

Safiulin je, naime, u prvom kolu pobedio Haimea Munara iz Španije, koji nije uspeo da nastavi niz dobrih partija kakve je imao u kvalifikacijama.

Ruski teniser, 41. na svetu, pobedio je 72. sa ATP liste rezultatom 7:5, 6:1.

Njihov meč trajao je sat i 37 minuta.

Đoković i Safiulin su se dosad sastali samo jednom u takmičarskom duelu, a Novak je u polufinalu u Tel Avivu 2022. pobedio sa 6:1, 7:6(3). Tada se igralo na zatvorenom, na betonu, a ovoga puta - odmeriće snage na otvorenom, na šljaci.

Roman Safiulin, inače, ima deset godina manje od 36-godišnjeg Noleta, visok je 185 centimetara, dešnjnjak je i profesionalac je postao 2015. godine - iste one kada je osvojio jedinu grend slem titulu: bio je juniorski šampion Australijan opena. U finalu je tada savladao Hong Seong-čana, a u tim danima je uspevao da savlada i Andreja Rubljova, u finalu elitnog "Trofeja Bonfiljo". Ipak, u seniorskoj konkurenciji nije uspeo da ponovi takve podvige, a najveći grend slem uspeh bilo mu je četvrtfinale Vimbldona 2023. 

Ovaj teniser će znatno umorniji igrati protiv Noleta, ali ne samo zato što je Srbin bio slobodan u prvom kolu, već zato što je Safiulin u nedelju igrao veliki ruski derbi, u kome su se jedan naspram drugog našli kumovi, Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Roman Safiulin i Novak Đoković / FOTO: EPA

Kada igra Novak Đoković?

Nole i njegov ruski rival na teren izlaze u utorak.

Program počinje od 11 sati i prvi će igrati Aleks De Minor i Sten Vavrinka, a odmah će za njima zaigrati Miomir Kecmanović i Mateo Beretini, dok bi posle njih trebalo da teren da izađu Đoković i Safiulin.

Njihov duel trebalo bi da počne oko 15 časova, ukoliko se sve odvije po planu.

Odlukom organizatora da Nole nastupi "drugog radnog dana" - izbegnuta je velika bruka, jer da Srbin nije stavljen da igra u utorak, on bi na terenu bio od srede do nedelje, odnosno pet dana u nizu. Ovako najbolji teniser sveta ima dan predaha - naravno, pod uslovom da u utorak savlada svog prvog suparnika, čime će steći pravo da u sredu odmori pred nastavak borbe za trofej koji je osvajao (za njega skromnih) dva puta.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)