TO JE REŠENJE! Novak Đoković otkrio kako jedino može da se nosi sa novom generacijom

Novosti online

22. 08. 2023. u 09:18

Mnogi su jedva dočekali da Novaka Đokovića pošalju u penziju posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza pre nekoliko meseci.

ТО ЈЕ РЕШЕЊЕ! Новак Ђоковић открио како једино може да се носи са новом генерацијом

Foto: AP

Bez srama su zaključili da više nema šta da traži na "turu", da je mladi Španac počeo dominaciju i da više Novak Đoković neće osvojiti nijedan veliki trofej.

Ali je osvajanjem 39. mastersa u karijeri, pošto je nakon preokreta savladao Karlosa Alkaraza, okončao tu diskusiju.

"Moram da verujem da mogu – verujem i govorim sebi da takav način razmišljanja i njegovo negovanje predstavlja jedini način da mogu da se takmičim sa mladim momcima poput Alkaraza“, rekao je Đoković, kojem ne fale reči hvale za Španca.

"On je lider nove generacije, ono što je uradio u poslednje dve godine… Teško je pronaći nove pozitivne reči od onih koje smo već rekli. Pohvale su tu, neverovatan tip, nosi se dobro na terenu i van njega, neverovatan igrač. Jedini način za mene da nastavim da igram u ovim godinama jeste da povećam još više rad tokom čitavog dana, da mislim na svaki, pa i najmanji detalj koji će mi pomoći da održim visok nivo."

Sledeća stanica je Njujork i Ju-Es open.

"Ju-Es open i grend slem turniri su moji najveći ciljevi tokom godina. Kada sam došao ovde u Sinsinati, nisam znao kako ću se osećati jer nisam igrao na betonu od februara, nisam bio u SAD dve godine. Bio sam uzbuđen, hteo sam da odigram nekoliko mečeva pre Njujorka, nisam mogao da poželim bolji turnir od ovog, do finala nisam izgubio ni set, igrao sam sjajan tenis, finale je bilo najbolji način da krunišem sve", zaključio je Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!