NEMA VIŠE POPRAVNOG: Partizan dočekuje Budućnost u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige

Novosti online

10. 05. 2024. u 12:00

ODAVDE više nema nazad. Pobeda je imperativ, poraz - katastrofa! Iz takve vizure svaki navijač Partizana će posmatrati današnju (19.00) majstoricu polufinalne serije u plej-ofa ABA lige, koju crno-beli košarkaši u "Beogradskoj areni" igraju protiv podgoričke Budućnosti. Sa prerano završenom avanturom u Evroligi, "parni valjak" je sve karte bacio na odbranu regionalne krune, osvojene prošle godine u finalu protiv Crvene zvezde.

НЕМА ВИШЕ ПОПРАВНОГ: Партизан дочекује Будућност у мајсторици полуфинала плеј-офа АБА лиге

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanovic

"Večiti" rival, ponovo će se naći sa druge strane u borbi za jadranski tron, ukoliko izabranici Željka Obradovića večeras zablistaju i skrešu krila Podgoričanima, osokoljenim pobedom u revašu na parketu dvorane "Morača" pre tri dana (74:73). Tada su crno-beli propustili veliku šansu da se domognu finala, iako su kvalitetom igre odudarali od statusa favorita koji im je nadenut uoči ove serije.

Bez prava na poravni, košarkaši Partizana, kao i njihov trener, uzdaju se prvenstveno u svoj kvalitet, pa onda i u vetar u leđa koji će duvati sa zasigurno dobro popunjenih tribina prestoničkog hrama košarke.

- Imamo veliku želju da naši navijače, koji će doći, podrže ekipu i da sve protekne u fer i sportskoj borbi. Moramo još jednom da damo primer svima. Mi smo Partizan u svakom smislu, koncentrisani smo svi na ono što se dešava na parketu. Ponavljam, dolaze nam naši sportski prijatelji i želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu - istakao je Obradović i još jednom naglasio značaj pristojnog ponašanja publike.

Žakelj: Jedva čekamo utakmicu

BUDUĆNOST u Beograd dolazi sa stavom da nema šta da izgubi, a njihov trener Andrej Žakelj se, takođe, drži takvog rezona. Ali, daleko od toga da ga takav način razmišljanja lišava takmičarskog naboja.

- Čeka nas zanimljiva utakmica. Čvršća, pogotovo od strane Partizana. Igramo pred punom "Arenom". Jedva čekamo utakmicu, uradićemo sve što je do nas da iznenadimo Partizan. Najbitnije je da imamo pravi pristup, energiju, da smo čvrsti i agresivni. Samo tako možemo da računamo na finale - istakao je Žakelj.

Navijači će sigurno odraditi svoje, ali biće Partizanu neophodno i da momci na parketu budu pametni, staloženi i pri svakom šutu hirurški precizni. Gotovo sve suprotno od onoga što su pokazali u utorak, kada su arčili lopte, delovali dezorganizovano i ubacili samo tri trojke, od kojih nijednu u drugom poluvremenu. Nadomak pobede stigli su, pre svega, zahvaljujući čvrstoj odbrani i nekim teškim pogocima Kevina Pantera, ali je Avramoviću ruka zadrhtala. Sada mora biti mnogo pribraniji u takvim situacijama. Takođe, trebalo bi očekivati da i da Zek Ledej, koji je u Podgorici postigao samo dva poena, bude znatno efikasniji, da Kaminski, Smailagić i Kaboklo iskontrolišu skok, dok se na svaki iole konkretniji učinak Mateuša Ponitke i Džejlina Smita i dalje gleda kao "bonus". Mada je Amerikanac i te kako pokazao u četvrtfinalu protiv Igokee da može puno da doprinese.

- Biće fizički jako zahtevna utakmica, kao i svaka do sada protiv Budućnosti. Moramo da budemo spremni da pokušamo da kontrolišemo skok, jer oni su stvarno dobri u ofanzivnom skoku - poručio je Smit pred majstoricu sa Budućnosti.

ABA Liga

Polufinale

C. zvezda - Mega 2:0

Danas

Partizan - Budućnost 2:2 (19.00)

Finale

C. zvezda - Part/Buduć.

* Termini: 13, 15. i 19. maj i eventualno 21. i 25. maj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!