PROCURILA SJAJNA VEST IZ NOVAKOVOG TIMA! Đoković kreće u toliko željeni juriš

Novosti online

12. 02. 2023. u 21:35

Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, a onda su se pojavila dva znaka pitanja vezana za njegov raspored u neposrednom nastavku teniske sezone. Jedna od nedoumica je danas rešena.

ПРОЦУРИЛА СЈАЈНА ВЕСТ ИЗ НОВАКОВОГ ТИМА! Ђоковић креће у толико жељени јуриш

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je Australijan open 2023. osvojio pobedivši u finalu Stefanosa Cicipasa, a to je učinio iako je tokom celog grend slema u Melburnu kuburio s ozbiljnom povredom.

Zbog toga se postavljalo pitanje da li će uopšte moći da se pridržava ranije predviđenog rasporeda, a on je predviđao da je sledeći Noletov turnir onaj u Dubaiju.

Najbolji srpski teniser je tu informaciju zadržao za sebe. Negde i logično, jer je prvo mogao (i morao) malo da se opusti od strašnog emotivnog naboja kroz koji je prolazio u zemlji iz koje je deportovan 12 meseci ranije, a onda i činjenice da je baš tamo došao do 22. grend slem trofeja, po čemu se izjednačio sa dosad vodećim Rafaelom Nadalom (a i vratio se na prvo mesto ATP liste)

Doputovao je Novak Đoković potom u Beograd, ostavio Australijan open iza sebe, ali stanje njegove povrede brinulo je njegove najvernije pristalice.

I, jedna od njih, Engleskinja Džuli koja je putovala sa "svog" ostrva na ono daleko veće, australijski kontinent, da bi Novaka bodrila u Melburnu - otkrila je nešto važno:

- Marko Paniki (Đokovićev kondicioni trener) je upravo u jednom uključenju "uživo" na Instagramu obelodanio da sutra stiže u Beograd kako bi se s Novakom spremao za sledeći turnir! - poručila je ona.

Paniki, inače, ne drži otvorenim za kompletnu javnost svoja "internet obraćanja", ali imajući u vidu da je pomenuta Engleskinja jedan od najvernijih Noletovih pratilaca na svetu, po svoj prilici - kondicioni trener najboljeg igrača na planeti stiže u prestonicu Srbije. A to znači da je Novak dovoljno dobro da može aktivno da vežba za sledeći turnir.

To je, svakako, ATP Dubai 500, koji počinje 27. februara.

Novak Đoković (ne) igra Indijan Vels, Majami...

A dok se navijači oduševljavaju vestima o dolasku Panikija u Beograd, odnosno početku Noletovih priprema za naredne izazove, Đoković bi voleo da dobije tako lepe vesti i kod američkih vlasti.

Naime, svetski broj 1 bi želeo da uskoro otputuje u Sjedinjene Američke Države, kako bi učestvovao na dva važna turnira. On nije igrao ni Indijan Vels ni ATP Majami prošle godine jer su na snazi bile striktne mere SAD vezane za nevakcinisane strance koji dolaze u zemlju. Sjedinjene Države bi mogle da olabave ta pravila za nevakcinisane goste 11. maja, ali... 

Taj datum je tek posle žreba za Indijan Vels, koji je 8. marta, zbog čega je Đokovićev nedavno zatražio od američkih vlasti da mu se dozvoli dolazak u tu državu.

Osvajač 22 grend slem titule je petostruki šampion Indijan Velsa, po čemu je izjednačen sa Rodžerom Federerom, i željno je iščekivan na turniru koji se često naziva i "petim grend slemom". Svetski broj 1 je, tokom trijumfa na turniru u Adelajdu, obelodanio želju da igra na Indijan Velsu, ali odluka nije u njegovim rukama, što je, kako su vam "Novosti" već pisale, izazvalo prilično nezadovoljstvo direktora turnira, Tomija Hasa.

Ali, neka se dobre vesti ređaju - "redom". Najpre potpuni oporavak od povrede i pripreme za buran period, zbog čega Paniki i stiže u Beograd, a onda i juriš na nove trofeje. Pa i na rekorde, poput onog najvažnijeg koji trenutno deli sa Rafom.

Novak Đoković - Rafael Nadal & Rodžer Federer, međusobni učinak

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. godine), a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Što se Federera tiče, Nole je duele s njim završio posle tačno 50 mečeva i "dobio" slavnog Švajcarca sa 27:23 kada se računaju pobede.

Pored ukupnog učinka, Novak je od Rodžera bio bolji i na AusOpenu, i to sa 4:1. Dok je od Federera izgubio tamošnji prvi duel, 2007. u osmini finala, pobedio ga je četiri puta u polufinalima (a 2008, na putu ka svojoj prvoj grend slem tituli, Nole je Rodžera savladao kao dvostrukog uzastopnog ovajača Otvorenog prvenstva Australije).

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede