RIBAKINA PRVA FINALISTKINJA: Ruskinja koja nastupa za Kazahstan savladala Beloruskinju, za drugo grend slem finale

Tanjug

26. 01. 2023. u 11:49 >> 13:12

RUSKA teniserka koja nastupa za Kazahstan Jelena Ribakina prva je finalistkinja Australijan opena. Ona je svoje drugo grend slem finale u karijeri izborila savladavši Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 7:6 (4), 6:3.

РИБАКИНА ПРВА ФИНАЛИСТКИЊА: Рускиња која наступа за Казахстан савладала Белорускињу, за друго гренд слем финале

FOTO: AP/Tanjug

Meč je trajao 101 minut. Azarenka je 24. teniserka sveta, dok je Ribakina na 25. mestu VTA liste. Ovo je bio drugi međusobni duel beloruske i kazahstanske teniserke i drugi trijumf Ribakine.

Azarenka je prva stigla do brejka u petom gemu i povela 3:2. Međutim, Ribakina je odmah uzvratila, a nakon što je osvojila i svoj servis gem još jednom je brejknula Beloruskinju i tako stigla do vođstva od 5:3.

Kazahstanka je u devetom gemu propustila jednu setu-loptu, a Azarenka se zatim vratila u set i uspela da izjednači na 5:5. Pobednica prvog seta odlučena je u taj-brejku, koji je ipak pripao Ribakinoj sa 7:4.

Kazahstanka je povela 3:1 na startu drugog seta, a onda je održavala prednost i zasluženo je stigla do pobede.

Ribakina će u finalu igrati sa pobednicom meča između Beloruskinje Arine Sabalenke i Poljakinje Magde Linet. Ribakina će u subotu pokušati da osvoji drugu grend slem trofej, pošto je prošle godine trijumfovala na Vimbldonu.

Australijan open se igra za nagradni fond od 48,5 miliona evra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!