LJUDI, ŠTO SE BRUKATE? ATP ponovo pokazao koliko mrzi Novaka Đokovića

Novosti online

26. 11. 2022. u 07:50

ŠTA im je uradio da ga toliko ne vole? ATP je pokazao još jednom svoju mračnu stranu.

ЉУДИ, ШТО СЕ БРУКАТЕ? АТП поново показао колико мрзи Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Novak Đoković ponovoo nije nominovan za nagradu „Stefan Edberg“ koja se dodeljuje jednom teniseru za fer-plej tokom sezone.

- Nagrada Stefan Edberg za sportsko ponašanje: Igrač koji se tokom cele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta, koji se takmičio sa svojim kolegama sa najvećim poštenjem i koji je promovisao igru svojim aktivnostima van terena“, stoji u opisu šta su odlike kandidata koji je u priči za nagradu.

Novaka čak nema na širem spisku kandidata, a ovo priznanje nikada nije ni dobio, iako je mnogo toga učinio za tenisku zajednicu i svoje kolege na turu, pogotovo tokom teškog vremena pandemije koronavirusa.

Poznato je da Srbin ima sukob sa čelnicima ATP-a, pa verovatno nikada u karijeri neće moći da dođe do ove nagrade.

Ove godine su kandidati Kameron Nori, Karlos Alkaraz, Kasper Rud, Feliks Ože-alijasim, Frensis Tijafo, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač, Lorenco Museti, Mateo Beretini, Maksim Kresi, ali i Rafael Nadal.

Nagrada se pod ovim imenom, dodeljuje od 1996. godine, a podatak da je u poslednjih 18 godina Rodžer Federer trijumfovao 13 puta, a Rafael Nadal pet, dovoljno govori koga je ATP favorizovao tokom svih ovih godina.

Mnogi su uverenja da je Novak Đoković, posebno ove godine, zaslužio nagradu, posebno ako se ima u vidu šta mu se sve dešavalo od Melburna pa sve do US Opena.  

Međutim, očigledno mu se politčko angažovanje, s namerom da se više zaštite igrači slabijeg ranga, ne može oprostiti u teniskom establišmentu, te da je nagrada koja nosi ime slavnog švedskog tenisera rezervisano isključivo za podobne.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni