MEDALJU ŽELIMO SVIM SRCEM: Radomir Drašović veruje da će vaterpolisti učiniti sve da naprave uspeh na SP u Fukoki

S. K.

14. 07. 2023. u 21:32

MNOGI su im okrenuli leđa, malo ko veruje u njih, ali oni se uzdaju u svoj talenat, kvalitet, zajedništvo. Vaterpolisti se iz Kašivazakija sele u Fukuoki, gde u ponedeljak (13.30) u grupi D protiv Španije startuju na 20. Svetsko prvenstvo. Podmlađeni "delfini" obećavaju samo da će ostaviti "srce u bazenu" i nadaju se podvigu.

МЕДАЉУ ЖЕЛИМО СВИМ СРЦЕМ: Радомир Драшовић верује да ће ватерполисти учинити све да направе успех на СП у Фукоки

miloš vukadinović

- Naravno da očekujemo medalju i želimo je svim srcem i ono što je sigurno jeste da ćemo izguniti jedan za drugog, tako da sa tim entuzijazmom, sa tim načinom razmišljanja možemo da se nadamo, da očekujemo uspeh u Fukuoki - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Radomir Drašović.

Vaterpolisti se više od mesec dana spremaju za šampionat, na turneju su krenuli još 22. juna, uspešno prebrodili u Istanbulu kvalifikacioni turnir za plasman na EP u Netanji, popile gorke pilule na Svetskom kupu u Los Anđelesu, gde su bili sedmi...

- Vidi se napredak u odnosu na Svetski kup. Kao što smo znali da nam treba vreme da se uigramo, svesni smo da samo i dalje daleko od željene formo. Ipak, ovo što raduje je da smo na dobrom putu. Doživeli smo Los Anđeles kao jedan alarm da se probudimo, naučili smo na tim turniru da nesmemo, ama baš nijednog momenta, da se opuštamo. Takva smo ekipa, moramo uvek da budemo na maksimumu, koncetrisani, da pružamo sto posto sebe, jer samo tako možemo da izgledamo kao ekipa - naglašava Drašović.

"Delfine" već na startu šampionata očekuje branilac titule Španija, koja je po mnogima i prvi favorit šampionata. "Crvena furija" je našoj selekciji uvek najviše muka zadavala na svetskim prvenstvima.

- Što se kaže prvo pa muško. Svetski prvaci, osvojili su pre dve nedelje i Svetski kup. Znamo ih vrlo dobro. Igrali smo ove godine tri puta sa njima, na kvalifikacijama za Svetski kup u Podgorici i u Dalasu oko Nove godine. Imamo pozitivan skor i sigurno je da nas to ohrabruje i daje nam za pravo da se nadamo pozitivnom ishodu. Naravno, neće biti lako, izuzetno su disciplinovana i agresivna ekipa protiv koje ne smemo da imamo naše već prepoznatljive u poslednje vreme padove u igri i ukoliko ispunimo naše zahteve, već u toj utakmici imamo čemu da se nadamo - ističe Drašović.

Bek Novog Beograda podvlači da je duel sa Španijom jako bitan:

- Pobeda doniosu plasman u narednu fazu i ukoliko budemo na pravi način otvorili prvenstvo protiv njih, pristupili kako treba utakmici, imamo čemu da se nadamo do kraja.

Naši su najbolje upoznali Granadosa, koji je zvezda Novog Beograda. Tu je kapiten Perove, sjajni golman Agire...

- To je ekipa sastavljena od vrhunskih pojedinaca, dugo vremena su zajedno i jedan drugog podižu sve ovo vreme i na kraju su došlo do toga da imaju pojedince svetske klase. Vrlo dobro ih poznajemo, pored Granadosa koga smo odlično upoznali ove godine, znamo preiskusnog Peronea,a po meni motor ekipe je Munariz. Golman Unai Agire možda trenutno najbolji na svetu, uz odlične centre, bekove, nema potrebe sada nabrajati jednog po jednog. Vrhunski tim, pokriven na svakoj poziciji. Ali znamo ih, znamo kako igrati protiv njih, to je ono što može da nas dovede do pobede - otpimista je Drašović.

Opasna i Crna Gora

U grupi D naši se još sastaju sa slabašnom Južnom Afrikom (19. jul) i Crnom Gorom (21. jul)

- Drugi derbi u grupi je sa Crnogorcima. Sa njima smo "ukrstili mačeve", u Kašivazakiju smo sparingovali, odigrali zvaničnu utakmicu, pripremali kako treba da izgleda ta utakmica u grupi protiv njih. Što se tiče tehničkih, taktičkih i strateškim segmenata spremni smo. Bitno je da svaki igrač da svoj maksimum, da budemo najbolji kada je najpotrebnije - ističe Drašović.

Tradicija lepo zvuči

FUKUOKA je dosada bila srećna našim vaterpolistima. Pre 22 godina na SP bili su srebrni, a 1995. osvojili su zlato na Univerzijadi.

- Ne bavimo se tim stvarima, mislim da to nema veze, iako lepo zvuči kada kažemo da reprezentacija ima pozitivnu tradiciju u tom gradu. Ali, jednostavno to ništa ne znači. Ne razmišljamo o tome, trudimo se da budemo maksimalno posvećeni za ono zašta smo došli - naglašava Drašović.

Naši na SP

REPREZENTAVCI Srbije u sinhronom plivanju Jelena Kontić i Ivan Martinović jutros (7.00) se takmiče u kvalifikacijama discipline miks tehnički duet. Finale je u nedelju od 9.30.

Naša uzdanica u daljinskom plivanju, Tamaš Farkaš će u nedelju (3.00 po našem vremenu) startovati u trci na 5 kilometara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!