NASTAVI BORBU, MIHAELE! Devet godina od teške povrede legendarnog pilota Formule 1 Šumahera

S. R.

29. 12. 2022. u 18:57

NAVRŠILA se deveta godina od tragičnog incidenta legende formule 1 Mihaela Šumahera na skijanju u Meribelu, 29. decembra 2013. a zdravstveno stanje sedmostrukog prvaka "najbržeg cirkusa na svetu" i dalje je obavijeno velom misterije.

НАСТАВИ БОРБУ, МИХАЕЛЕ! Девет година од тешке повреде легендарног пилота Формуле 1 Шумахера

FOTO: AP

Tokom godina, porodica je napravila veštački "zid" oko Nemca, a u javnost su isplivali tek pokoji detalji, koji bi davali naznaku o stanju jednog od najboljih i najveštijih pilota u F1.

Tek godinu dana otkako je konačno otišao u penziju, Šumaher je hteo da se opusti i konačno uživa u zimskim sportovima, jer je bio iskusni skijaš, ali je takođe bio poznat kao adrenalinski zavisnik. Tako je pred kraj 2013, javnost šokirala informacija da je sportska ikona doživela nezgodu i hitno transportovana u bolnicu u obližnji grad Grenobl.

Prve informacije su govorile da je sve u redu.

- Udario je u stenu, ali je tom prilikom nosio kacigu. Hitna pomoć stigla je osam minuta kasnije i odmah je organizovan helikopterski prenos do bolnice. Bio je šokiran i pomalo zabrinut, ali u teškom stanju. Moguće da je pretrpeo povrede lobanje, ali nije ništa ozbiljno - izrekao je tada direktor skijališta Kristof Žerinnjon-Lekomt.

Međutim, stvari nisu bile takve, ubrzo je uveden u veštački izazvanu komu, a posle devet meseci prebačen je u svoj dom u Ženevi (Švajcarska).

Tokom godina su kolale raznorazne informacije da je porodica celo jedno krilo porodičnog doma pretvorila praktično u bolnicu, i da je zbog toga počela da rasprodaje porodičnu imovinu.

Nekadašnji Mihaelov menadžer Vili Veber osuo je paljbu na suprugu Korinu, jer nije mogao da vidi svog bivšeg štićenika.

- Znam da nije napravio napredak kojem smo se svi nadali. Voleo bih da se rukujem sa njim. Korina skriva pravo stanje, jer je u strahu da ću otkriti i sve ispričati u javnosti - ljutit je bio Veber.

Porodica, sada vraća delić onoga što je godinama radio Šumaher, kada se borio za privatnost familije. Zato je dokumentarac u režiji "Netfliksa" dao još jednu naznaku.

- On je tu sa nama. Drugačiji je, ali je tu, svakodnevno mi pokazuje da je jak - uplakana je rekla Korina.

Dok je sin Mik, sada rezervni vozač Mercedesa, a tada se tek spremao da okusi čar formule, istakao:

- Žao mi je što ne mogu da popričam sa njim, da razmenimo iskustva.

Poslednji tim Mihaela Šumahera, na svom bolidu već devet godina nosi poruku "Nastavi da se boriš, Mihaele".

Ostaje nada će deseta, doneti boljitak i oporavak.

TOD: GLEDAMO TRKE ZAJEDNO

BIVŠI šef Ferarija i nekadašnji prvi čovek FIA Žan Tod, sa kojim je Šumaher osvojio čak pet titula, uvek je davao najviše informacija.

- Ne nedostaje mi Mihael, jer mogu da ga viđam, ali mi fali ono što smo ranije radili zajedno. Možemo da gledamo trke zajedno - otkrio je ranije Francuz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!