VETERANI NOVOG SADA I ZAGREBA POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI: Šampioni održavaju mostove prijateljstva

S. B.

14. 05. 2022. u 21:25

UDRUŽENjA sportskih legendi Novog Sada i Zagreba potpisali su protokol o saradnji i prijateljstvu po kojem će, pored uobičajenog druženja, pokretanja projekata, razmene iskustava na stručnom planu, edukativne i izdavačke delatnosti, takođe zajednički konkurisati kod evropskih fondova.

ВЕТЕРАНИ НОВОГ САДА И ЗАГРЕБА ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ: Шампиони одржавају мостове пријатељства

FOTO: S. Bajić

U trodnevnoj poseti Novosađanima bili su nekadašnji šampioni zajedničke države, stonoteniserka Branka Batinić, džudisti Neven Šavora i Slobodan Kraljević, karatista Vjekoslav Šafranić, teniserke Renata Šašak i Eleonora Kovač i odbojkaš Branko Pešinović. Dočekali su ih Dušan Dačić, Slavko Obadov, Jovan Pejčić, Pavle Bajčetić, Tadija Kačar, Aranka Binder, Marija Veger i Vasa Mijić.

- Mi vrhunski sportisti mostove prijateljstva smo izgradili još pre 40-50 godina na sportskim borilištima i sada ih s velikim zadovoljstvom održavamo i negujemo. Time želimo da pošaljemo poruku mlađim generacijama kako je sport nešto što nas na viteškim principima trajno povezuje - rekao je Pejčić.

Značaj saradnje šampiona koji su ispisali istoriju sporta potvrdio je Neven Šavora, čelnik zagrebačkih veterana.

- Sportisti su otvoreni za druženje i saradnju, spremni da razmenjujemo iskustva u realizaciji projekata - istakao je Šavora i pozvao Novosađane u posetu Zagrebu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a