EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih

Tanjug

19. 04. 2024. u 13:16

Tekuća sezona Evrolige je najgledanija u istoriji, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu elitnog košarkaškog takmičenja, a najveći doprinos tome dali su Partizan i Crvena zvezda, koji su prvi i drugi najgledaniji klubovi u regularnom toku sezone.

ЕВРОЛИГА НАЈГЛЕДАНИЈА У ИСТОРИЈИ: Партизан и Црвена звезда неприкосновени, нема им равних

FOTO: M. Vukadinović

Evroliga je saopštila da je 3.000.841 navijač uživo gledao mečeve Evrolige, što je 300 hiljada više nego lane. Sa prosekom od 10.383 navijača po utakmici, ova sezona je premašila sve ranije brojke i prvi put je prosek gledanosti Evrolige veći od 10 hiljada.

Prethodni rekord držala je prošla sezona sa 8.748 navijača. Ove sezone je gledanost skočila za čak 18 odsto u odnosu na prethodnu, dodaje se na sajtu Evrolige.

Partizan je ubedljivo najgledaniji klub Evrolige sa 19.916 navijača po utakmici, sledi Crvena zvezda sa 17.842, sledi Žalgiris sa 14.773, četvrti je Panatinaikos sa 14.526, a peti Efes sa 12.165.

Šampion ABA lige je najbolji i po procentu popunjenosti dvorane u kojoj igra mečeve. Popunjenost kapaciteta Arene u mečevima Partizana je bila 99 odsto, slede Žalgiris (96), Bajern (95), Olimpijakos (94), Asvel (94) i Virtus (90). Popunjenost kapaciteta dvorana u regularnom toku sezone je 82 odsto, što je skok za dva odsto u odnosu na prethodnu sezonu.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)