"ROLAN GAROS JE JEDINI TURNIR NA KOM VREDI UMRETI": Nadal otkrio plan za završetak karijere

Novosti online

18. 04. 2024. u 10:15

Španski teniser Rafael Nadal se vratio na šljaku i na ATP tur, a onda je odmah i imao izjavu koja najbolje oslikava šta je za njega jedini preostali cilj do kraja karijere.

РОЛАН ГАРОС ЈЕ ЈЕДИНИ ТУРНИР НА КОМ ВРЕДИ УМРЕТИ: Надал открио план за завршетак каријере

FOTO: Tanjug/AP

Nadal je odigrao meč na šljaci posle 581 dana i odmah savladao Flavija Kobolija, ali je u drugom kolu turnira u Barseloni zaustavljen od Aleksa de Minora sa 7:5, 6:1.

Španski teniser je pokazao da i dalje fizički nije na dovoljno dobrom nivou da izdrži ovakav nivo tenisa, da ne može da pronađe udarac koji je od njega napravio osvajača 22 grend slem titule – forhend.

Ipak, Nadal je napravio korak napred, konačno je stao na teniski teren i to je jedino što su navijači očekivali od njega. Sve preko toga je bonus, a najveći borac u istoriji tenisa ima jasan cilj i poruku koja sve govori.

Španac Rafael Nadal je spreman da žrtvuje sve samo da bi na Rolan Garosu od 26. maja do 9. juna bio na najvišem nivou i da tamo odradi svoju labudovu pesmu. Ne bi to bio prvi put da žrtvuje i zdravlje zbog toga jer se to desilo i pre dve godine kada je pod injekcijama osvojio svoj rekordni 14. Rolan Garos. To će ostati zauvek zapisan rekord u istorijskim knjigama koji će biti nedodirljiv za sve generacije. 

Nije još uvek siguran da li će nastupiti na mastersu u Madridu, a to će procenjivati iz dana u dan.

- Igraću u Madridu ako se budem dobro osećao. Potrebno je sada da se posvetim treninzima i da radim nedelju dana. Tokom meča sam se dobor osećao. Uživao sam na terenu. Trenutno nisam u situaciji da igram dva-tri sata na najvišem nivou. Dugo nisam igrao, pa sam pravio neke greške, posebno iz forhenda - rekao je Nadal.

Foto: Profimedia

Najavio je da mu je ovo verovatno poslednja godina, pa je tu poruku još jednom poslao nakon što je odigrao verovatno poslednji meč na stadionu „Rafael Nadal“, što je jedan od najvećih naklona svih vremena u svetu sporta.

- Gotovo sam siguran da se neću ponovo takmičiti na ovom turniru. Voleo bih da sam bio bolji, konkurentniji, da sam mogao još neki meč da odigram. Imao sam sreće da u prošlosti pišem istoriju, sada je na drugima da pokušaju da me prestignu - rekao je Nadal.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)