HAOS U TBILISIJU: Nasilan okršaj policije i demonstranata na protestu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 04. 2024. u 23:22

NA protestu protiv gruzijskog zakona o “stranim agentima” ispred zgrade parlamenta u Tbilisiju danas je došlo do nasilnih okršaja policije i demonstranata, a snage bezbednosti protiv okupljenih upotrebile su suzavac i vodene topove.

ХАОС У ТБИЛИСИЈУ: Насилан окршај полиције и демонстраната на протесту

Foto Tanjug/AP

Očevici su rekli za Rojters da je policija bacila suzavac bez upozorenja i udarala demonstrante, koji su na to uzvratili tako što su policajce gađali jajima i flašama.

Nakon povlačenja posle policijskog napada, neki demonstranti su se vratili ispred parlamenta uprkos naređenju da se raziđu.

Zakon o “stranim agentima” opozicija i zapadne vlade su osudili kao autokratski, a on podrazumeva da se organizacije koje dobijaju više od 20 odsto sredstava iz inostranstva registruju kao "agenti" koji zavise od stranog uticaja.

U ponedeljak je Odbor za pravna pitanja parlamenta Gruzije usvojio predlog zakona u drugom čitanju, nakon desetočasovne rasprave predstavnika vladajuće partije Gruzijski san - Demokratska Gruzija i opozicije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?