TRIPL-DABL, ŠTA JE PROBLEM!? Nikola Jokić novom brutalnom partijom oduševio Amere (VIDEO)

Novosti online

24. 01. 2024. u 06:28

KOŠARKAŠI Denvera pobedili su noćas Indijanu sa 114:109 i naneli joj treći uzastopni poraz u NBA ligi. Aktuelne šampione predvodio je srpski centar Nikola Jokić tripl-dabl učinkom od 31 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

ТРИПЛ-ДАБЛ, ШТА ЈЕ ПРОБЛЕМ!? Никола Јокић новом бруталном партијом одушевио Амере (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

To je bio njegov 13. tripl-dabl u sezoni, a postigao je trojku 4,7 sekundi pre kraja kojom je obezbedio treću uzastopnu pobedu.

Džamal Marej pobedi je doprineo sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija, Kentavijus Koldvel-Poup sa 14 poena, a Redži Džekson sa 13 poena.

U ekipi Indijane Majls Tarner bio je najefikasniji sa 22 poena, Ti Džej Mekonel dodao je 17 poena i sedam asistencija, a Paskal Sjakam 16 poena i 10 skokova.

Košarkaši Oklahome pobedili su Portland sa 111:109 košem Džejlena Vilijamsa dve sekunde pre kraja. Vilijams je utakmicu završio sa 19 poena, a najefikasniji u ekipi bio je Šej Gildžis-Aleksandar sa 33 poena uz 10 asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti.

Srpski košarkaš Vasilije Micić postigao je poen za Oklahomu, a Aleksej Pokuševski nije igrao.

U ekipi Portlanda, koja je izgubila sedmu uzastopnu utakmicu od Oklahome, najefikasniji su bili Skut Henderson sa 19 poena uz sedam asistencija, Malkolm Brogdon sa 18 poena i sedam asistencija i Džerami Grant sa 18 poena.

Košarkaši Nju Orleansa pobedili su Jutu sa 153:124 i postavili rekord franšize po broju poena u jednoj utkmici. Prethodni rekord od 149 poena Pelikansi su postavili u pobedi protiv Sakramenta u oktobru 2018. godine.

Si Džej Mekalum predvodio je Pelikanse sa 33 poena, od kojih je postigao devet trojki iz 13 pokušaja. Herbert Džons postigao je 22 poena, Brendon Ingram 18, a Zajon Vilijamson 17 poena i 11 asistencija. Jonas Valančijunas dodao je 17 poena i 12 skokova.

Juta je izgubila treću uzastopnu utakmicu, a najefikasniji u ekipi bili su Kolin Sekston sa 22 poena, Simone Fontekio sa 18 i Džon Kolins sa 14 poena uz devet skokova.

Košarkaši Njujorka pobedili su Bruklin sa 108:103 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu. Nikse su predvodili Džulijus Rendl sa 30 poena, devet skokova i sedam asistencija i Džejlen Branson sa 30 poena. Donte Divinćenco imao je 11, a O Dži Anunobi 10 poena.

U timu Bruklina Mikel Bridžis postigao je 36 poena, od kojih sedam trojki, što je njegov rekord karijere. Kameron Džonson dodao je 19 poena, a Kem Tomas 14.

Los Anđeles klipersi pobedili su Los Anđeles lejkerse 127:116 i zabeležili treću uzastopnu pobedu, odnosno 11. u poslednjih 13 utakmica. U pobedničkom timu Kavaj Lenard imao je tripl-dabl učinak od 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija, a Džejms Harden dodao je 23 poena i 10 asistencija.

Pobedi su sa po 17 poena doprineli Pol Džordž, Terens Man i Norman Pauel.

U ekipi Lejkersa Danđelo Rasel imao je 27 poena i 10 asistencija, a Entoni Dejvis 26 poena i 12 skokova. Džered Vanderbilt dodao je 12 poena i devet skokova, a sa 12 poena utakmicu je završio i Ostin Rivs.

Lebron Džejms nije igrao zbog problema sa skočnim zglobom, a najmanje mesec dana odsustvovaće Ivica Zubac zbog problema sa listom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener