ČOVIĆ OTKRIO: Nejpirov nos skroz pukao, a Jagov let za Atinu je baš rizičan

Novosti online

15. 11. 2023. u 12:11

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu TV Prva, gde je govorio o aktuelnoj košarkaškoj situaciji u region, ali i povredama Šabaza Nejpira i Jaga dos Santosa.

ЧОВИЋ ОТКРИО: Нејпиров нос скроз пукао, а Јагов лет за Атину је баш ризичан

FOTO: M. Vukadinović

- Tražili smo meč bez publike, jer smo se plašili novih incidenata, naglasili smo da nećemo tolerisati vređanje. ABA liga je dala poslednja saopštenje, oni tu misle da treba progledati kroz prste. A sve je to posledica primene propozicija, u kojima piše ako vređate jednom, dobićete opomenu, ako vređate dva puta, sledi druga opomena, treći put se prazni hala. A to se, nažalost, primenilo samo na Crvenoj zvezdi prošle godine - rekao je Čović i dodao:

- Ono što moram da kažem, mnogo manji stepen mržnje je bio u Zadru, nego kad mi igramo derbije u Beogradu. A naročito na ovoj utakmici posle svega što se dogodilo gotovo da nije bilo vređanja, bila je jedna ustaška zastava kao dodatna provokacija. Bilo je pevanja Zvezdi na početku, ali i to se smirilo... Niko tamo nije vređao porodicu, ni predsednika države, porodice članova uprave... A to se permanentno događa u Beogradu. Nije stvar u tome da se klubovi kazne novčano, već da sprečite da se to ponavlja.

Crvene zvezde je sinoć demolirala Fenerbahče rezultatom 87:56 u meču osmog kola Evrolige, ali Janis Sferopulos ima za čim da žali. Dva igrača tima sa Malog Kalemegdana, Šabaz Nejpir i Jago dos Santos, doživela su povrede i nisu mogli da završe utakmicu. 

- Bitna je pobeda protiv Fenerbahčea, ekipa je odigrala dobru utakmicu. Bilo je dobro, ali ne treba poleteti. Krećemo za Atinu da igramo protiv Olimpijakosa, a putovaćemo sa igračima Olimpijakosa koji su igrali u Beogradu protiv Makabija. Da je bolji raspored, moglo je malo više komfora. Nejpirov nos je skroz pukao, dobro je da se oporavljaju i vraćaju Hanga i Simonović, a Jago izgleda nije teže povređen. Nema otok, ali biće rizičan let za Grčku zbog promene pritiska. Nadam se da će biti dobro.

Naredni meč Zvezda će, dakle, igrati u Grčkoj protiv Olimpijakosa, a ovaj susret na programu je u četvrtak od 20.15.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)