''IMA I DECE U ZVEZDINOJ DELEGACIJI, IGRAĆEMO UTAKMICU, ALI...'' Oglasio se i Nebojša Čović iz Zadra

Novosti online

12. 11. 2023. u 10:01

PREDSEDNIK KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, iz Zadra se javio i pričao o napadu hrvatskih huligana na delegaciju crveno-belih.

ИМА И ДЕЦЕ У ЗВЕЗДИНОЈ ДЕЛЕГАЦИЈИ, ИГРАЋЕМО УТАКМИЦУ, АЛИ... Огласио се и Небојша Човић из Задра

foto: Tanjug/Milica Nikolić

Čović je u uključenju za jutarnji program TV Prva opisao šta se dogodilo u subotu uveče i kako je došlo do dva vezana incidenta o kojima bruji region.

- Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, "tipovani" i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama - opisao je Čović, pa nastavio:

- Nisu preduzete mere koje bi morale, jer su se navijači Zadra "Tornado" oglasili 8. 11. i najavili da će 'njihova strast i energija odbraniti svoj teren'. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovde i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. Vidim da su tek noćas oko 1 sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nije naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu.

- U našoj delegaciji ima puno dece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali, da će biti navijača. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u Srbiji... Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin - naglasio je Čović.

Na Fejsbuk objavi Zadra pozvani su navijači da ispune dvoranu "Krešimir Ćosić" do poslednjeg mesta i pozvali da, ako se Zvezda ne pojavi, dobiju utakmicu sa 30:0.

- Zvezda nikad nije bežala sa terena, izaći će na teren i igrati utakmicu. Ali ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vređanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom.

- Zvezda će igrati utakmicu, ali će voditi računa o bezbednosti i hoće li biti vređanja. Sva odgovornost je na ABA ligi, na direktoru Cvetkoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao. "Tornado" se osetio prozvanim posle meča sa Megom u Beogradu prošle nedelje, tu su se osetili oštećeni zbog suđenja. To nema nikakve veze sa nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu da biste izvršili linč i harangu, onda oni neka igraju svoje igre i igrice.

Da li su svi povređeni Srbi u stabilnom stanju?

- Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra jer su šutirani na zemlji. Svi oni su smešteni u hotelu u kom je Crvena zvezda i biće ispraćeni na meč bezbedno. Moram da podvučem da je hrvatska policija bila korektna, ali mora da se zna da ovo nije izolovan incident. Napadači su se identifikovali u saopštenju 8. novembra kada su sve ovo najavili - zaključio je Nebojša Čović u uključenju iz Zadra.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)