OTKRIVENO! Evo zašto Crvena zvezda ne igra Superkup u Podgorici

Novosti online

18. 09. 2023. u 12:47

Regionalna košarka se i zvanično vraća na parkete, pošto se u Podgorici organizuje novo izdanje Superkupa ABA lige, gde učestvuje osam najboljih ekipa sa Jadrana. Tačnije, sedam najboljih i Igokea, koja je dobila naknadni poziv, pošto je Crvena zvezda odlučila da ne učestvuje na ovom turniru.

ОТКРИВЕНО! Ево зашто Црвена звезда не игра Суперкуп у Подгорици

FOTO:KK Crvena zvezda

Direktor ABA lige Milija Vojinović i prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan su pred sam početak ovog takmičenja imali i određene kritike na račun srpskog šampiona, zbog činjenice da ne žele da igraju na ovom turniru.

Nasuprot tome, Zvezda ima jasno obrazloženje zbog čega je sprečena da se pojavi u "Morači". Mogao je evroligaš da se takmiči u društvu: Partizana, FMP-a, Budućnosti, Zadra, Studentskog centra, Cedevita Olimpije i Mege, ali bi bili značajno desetkovani.

Mnogi navijači su pomislili da je klub sa Malog Kalemegdana odbio da igra Superkup zbog učešća na Magenta kupu u Nemačkoj, ali motiv je druge prirode.

Naime, Crvena zvezda će 18. i 19. septembra biti lišena pomoći Duška Ivanovića, koji će prisustvovati u tom periodu seminaru trenera Evrolige u Barseloni.

Zato su u taboru crveno-belih odlučili da "preskoče" ABA Superkup i ustupe mesto Igokei. To je obrazložio i predsednik Zvezde Nebojša Čović:

- Zvezda preispituje svoje stavove i učešće i u Regionalnoj ligi. Što se tiče Superkupa, tu nema mistifikacije. Zvezda je raspoložena da ga igra, predložila je termin da to bude 12. septembra i to je usvojeno na Skupštini, koje traju i po 20 sati. Nakon toga su se vratili i zadržali stari termin. Naime, 18. i 19. septembra je seminar trenera Evrolige u Barseloni. Mi nećemo da igramo Superkup bez našeg trenera. Evroliga je Evroliga - rekao je Čović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024