SILNA ZVEZDA: Crveno-beli razbili Albu u Berlinu

Novosti online

16. 09. 2023. u 19:07

Crvena zvezda plasirala se u finale "Magenta sportkupa 2023". Izabranici Duška Ivanovića u prvom polufinalnom meču slavili su protiv ekipe Albe rezultatom 74:56.

СИЛНА ЗВЕЗДА: Црвено-бели разбили Албу у Берлину

FOTO:KK Crvena zvezda

Naredni protivnik biće pobednik duela Bajerna i Virtusa.

Posle nešto boljeg početka Albe koja je imala i osam poena prednosti u uvodnim minutima meča (12:4), Zvezda je polako preuzimala kontrolu i do kraja prve četvrtine je uspela da povede sa 18:17, poenima Bolomboja sa linije slobodnih bacanja.

Luka Mitrović se poenterski isticao u ekipi trenera Ivanovića, uz vrlo dobru saradnju sa Šabazom Nejpirom i Milošem Teodosićem, a Zvezda je tokom druge četvrtine lagano uvećavala svoju prednost do sedam-osam poena razlike.

Na poluvreme je odnela četiri poena viška pošto je Matisek smanjio prednost crveno-belih i pogodio trojku uz zvuk sirene za 40:36.

Zvezda je i početkom drugog poluvremena kontrolisala rezultat, održavala je stečenu prednost, Teodosić se sve više isticao asistencijama, a Luka Mitrović poenima, pa je centar crveno-belih postao prvi igrač sa dvocifrenim učinkom u Zvezdi.

Litvanac Giedraitis je sredinom treće deonice pogodio novu trojku za 49:41 u korist Crvene zvezde. Kako je meč odmicao, Zvezdina odbrana je sve bolje funkcionisala, ekipa Albe je sve teže stizala do poena, a na oko tri minuta do kraja trećeg kvartala Nemanja Nedovič sa linije slobodnih bacanja doniosi dvocifrenu prednost Beograđanima - 51:41.

A kada je Jago Mateuš svpjom drugom trojkom početkom poslednje deonice povisio na 61:46, postalo je jasno da Alba nema snage za preokret i da Zvezda grabi ka rutinskoj pobedi u ovom meču.

Poenima Nejpira sa linije penala Zvezda je stigla i do ''plus 19'' na četiri minuta pre kraja meča, a nedugo zatim Hanga pogađa trojku za 70:48!

Luka Mitrović je meč završio sa 16 poena, Hanga ga je pratio sa 10, a Teodosić je upisao 7 asistencija.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana