"ZVEZDA NIJE SOCIJALNA USTANOVA, NEKIMA JE PALA GLAVA": Duško Ivanović otvoreno o svemu nakon velikog trijumfa u Evroligi

Novosti online

17. 11. 2022. u 22:46

KOŠARKAŠI Crvene zvezde trijumfalno su započeli novu eru na Malom Kalemegdanu. Tvorac instant-uspeha bio je novi trener beogradskog kluba, Duško Ivanović, a on je nakon meča podelio utiske sa ovog ultra-uzbudljivog evroligaškog obračuna.

ЗВЕЗДА НИЈЕ СОЦИЈАЛНА УСТАНОВА, НЕКИМА ЈЕ ПАЛА ГЛАВА: Душко Ивановић отворено о свему након великог тријумфа у Евролиги

FOTO: Profimedia

- Teška utakmica, ali sa ovakvom publikom je lakše. Posle prvih 20 sjajnih minuta, drugo poluvremenu smo izgubili koncentraciju, intenzitet u odbrani, strpljenje u napadu. Ovom timu je veoma važno da veruje, a verovali smo do poslednjeg minuta. Za glavu važna utakmica. Prvo što sam video na treningu je da su momci čvrsti, fizički. Mentalno takođe, ali mentalno ima mekanih. Nema velike razlike između timova, igrača, nivo kvaliteta je manje-više sličan. Sve ekipe mogu da dobiju svakoga, a najviše zavisi od mentalnog spoja. Uvek verujem u rad i igrače sa kojima radim, pošto će morati mnogo da rade - rekao je Ivanović.

Novi strateg tima sa Malog Kalemegdana prokomentarisao je i rotaciju, s obzirom da je koristio svih dvanaest košarkaša.

- Sve zavisi od situacije na terenu. Zavisi od protivnika. Ne gledam da svakoga udovoljim, ovo nije socijalna ustanova - jasan je šef stručnog štaba šampiona Srbije i regiona.

- Imali smo pad u drugom poluvremenu, pogledao sam igrače i video da su malo pali posle nekih trojki. To ne sme da se desi, da se padne… Možeš da napraviš grešku, da ti daju koševe, ali uvek moraš da veruješ. Video sam u drugom poluvremenu to, da je nekim pala glava - rekao je Ivanović opisujući događanja u drugom poluvremenu.

FOTO: EPA

Luka Vildoza danas je izgoreo u želji da još jednom ostavi dobar utisak pred delijama koje su napravile paklenu atmosferu u hali Aleksandar Nikolić.

- Igrali su dobro košarkaši koji su bili na terenu, zato sam ih ostavio. Promenio sam ga, rekao sam da ću ga vratiti, ali video sam da su ovi na terenu bili spremni da dobiju utakmicu.

Iskusni strateg je govorio i o onome što najviše nedostaje crveno-belom taboru trenutno, samopouzdanju.

- Vremenom može da se podigne. Teško je promeniti samopouzdanje, ali to je lično što svaki igrač mora da ima. Možda će lakše da ima ako mu sa strane daju poverenje, pogotovo kada uradi loše, da mu tada daš poverenje. To ne sme da se desi, uvek moraš da veruješ da možeš da pobediš. 

Bilo je reči i o tome na čemu smatra da je potrebno najviše poraditi kada je u pitanju njegov sastav.

- Moramo u puno segmenata, jer je ovo tim sa velikim ciljevima. Strašno puno, unutrašnja igra, spoljašnja, strpljenje u napadu… Pojedini igrači koji moraju puno više da daju, to je jedini način - zaključio je Ivanović.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)