"I DALJE SMO ZEMLJA KOŠARKE, ALI..." Sale Đorđević o periodu koji je proveo na klupi Srbije i aktuelnom trenutku

Novosti online

01. 11. 2022. u 21:59

BIVŠI selektor Srbije Aleksandar Đorđević osvrnuo se na period koji je proveo ka trener u reprezentaciji, ali i na nedavni uspeh našeg nacionalnog tima.

И ДАЉЕ СМО ЗЕМЉА КОШАРКЕ, АЛИ... Сале Ђорђевић о периоду који је провео на клупи Србије и актуелном тренутку

FOTO: Nebojša Paraušić

Sale je "orlove" predvodio od 2013. do 2019. godine i osvojio je tri medalje - srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Svetskom prvenstvu u Španiji i Evrobasketu u Turskoj.

- Kada sam postao selektor Srbije rekao sam da je naš cilj da pobeđujemo, ali za početan da možemo da pobedimo Španiju. Španija je najdominantniji tim, tako da je to bio naš cilj. Isto sam uradio u Virtusu – naš cilj je bio Milano i napravili smo roster za koji smo mislili da može da se "pobije" sa njihovim - rekao je Đorđević za "Area52".

Kratko je potom prokomentarisao debakl na poslednjem Evropskom prvenstvu gde je Srbija ispala od Italije u osmini finala.

- I dalje smo zemlja košarke, ali nam nedostaju rezultati.

Prisetio se i perioda kada je sa Partizanom 1992. godine osvojio Evroligu.

- Te sezone smo osvojili Evroligu, a ja sam zarađivao nešto šti bi sada iznosilo 500 evra mesečno. Imao sam da izađem na picu tri, četiri puta mesečno, napunim gorivo i to je bilo to. Ali sam vreme provodio u teretani sa Obradovićem i Acom Nikolićem i to je bilo neprocenjivo - zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)