ZVEZDA LAKŠE DO POBEDE U EVROLIGI NEGO U LAKTAŠIMA: Crveno-beli su ovo čekali godinama

Č. V.

31. 10. 2022. u 19:54

CRVENA zvezda je uspela da pobedi Igokeu u Laktašima posle tri godine. Crveno-beli su slavili sa 70:76 (18:23, 17:18, 20:18, 15:17) i nastavili seriju trijumfa u ABA ligi.

ЗВЕЗДА ЛАКШЕ ДО ПОБЕДЕ У ЕВРОЛИГИ НЕГО У ЛАКТАШИМА: Црвено-бели су ово чекали годинама

FOTO: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Šampion Srbije i Jadrana je u dobrom raspoloženju ušao u ovu utakmicu pošto je u petak savladao Bajern iz Minhena i tako ostvario prvi trijumf u Evroligi. Ali, lakše je Zvezda pobedila Bavarce, nego rivala iz Republike Srpske, iako je na kraju bilo šest razlike u oba meča: protiv nemačkog kluba crveno-beli su imali i 15 poena razlike, a sada je ekipa iz Beograd do samog kraja strepela za uspeh.

Odličan duel viđen je u Laktašima. Ekipe su smenjivale u vođstvu, pravile velike serije. Najveća prednost Zvezde bila je na samom početku, 18:30. Ipak, Igokea je uvek pronalazila način da istopi vođstvo rivala.

Crveno-beli su, defintivno je postalo jasno, dobili ogromno pojačanje u Luki Vildozi. Ponovo je sjajni Argentinac dirigovao igrom tima Vladimira Jovanovića i bio je najzaslužniji za četvrti trijumf u regionalnom takmičenju.

Zvezda je potpuno nekarakteristično za nju šutnula čak 36 trojki i pogodila je 12. Sa druge strane domaćin je veoma loš bio u tom segmentu - 4/19.

Meč je ušao u neizvesnu i penal završnicu. Na kraju je hladnokrvan sa linije penala bio Nemanja Nedović koji je vezao četiri pogotka, iako je pre toga sa crte imao učinak 1/4.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je pomenuti Luka Vildoza sa 19 poena, a dodao je i devet asistencija. Ben Bentil je meč okončao sa 17 poena. Na drugoj strani sjajan je bio Kendrik Rej sa 24 poena, dok je Dešon Stivens upisao dabl-dabl, po 13 poena i skokova.

Crveno-beli sada imaju učinak 4-0, a Igokea 3-2. Klub sa Malog Kalemegdana u narednom kolu igra protiv Zadra u Beogradu, dok u Laktaše dolazi Budućnost.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!