ŠTA URADI ČOVEK... Odbio 84 miliona dolara od Lejkersa pa ostao bez posla, a sad se pobrinuo za neverovatan nastavak te priče

Novosti online

20. 09. 2022. u 21:11

DENIS Šrederer je košarkaš o kome priča cela planeta.

ШТА УРАДИ ЧОВЕК... Одбио 84 милиона долара од Лејкерса па остао без посла, а сад се побринуо за невероватан наставак те приче

FOTO: FIBA.Basketball

Posle odličnih partija u sezoni 2020/2021, a imao je proseke od 15,4 poena i 5,8 asistencija po NBA meču, u drugom delu tog prvenstva uprava Los Anđeles Lejkersa ponudila je nemačkom plejmejkeru novi ugovor, na četiri godine i vredan 84 miliona evra.

Šreder je to hladnokrvno odbio, ubeđen da će mu biti ponuđen još veći novac kada na leto 2021. postane slobodan u izboru svoje sredine.

Međutim, nikakva slična ponuda nije stigla. Štaviše, tek u avgustu je "pronašao" novi klub, a Boston mu je dao ugovor na daleko skromniju sumu - 5,9 miliona dolara. Ali, ne samo da se nije usrećio finansijski, nego ni igrački, pa su ga "kelti" prebacili u Hjuston, tokom februarske zamene, da bi sve "začinila" njegova povreda ramena u martu, zbog koje je propustio ostatak sezone.

Ove sedmice se vratio u Lejkerse, i to za ugovor od "samo" 2,64 miliona evra - "samo", u odnosu na 21 milion koliko bi prosečno zarađivao godišnje da je pre sezonu i po prihvatio prvobitnu ponudu giganta iz Los Anđelesa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dennis Schröder (@ds17_fg)

Inače, Šreder je danas izjavio da će igrati za Nemačku dokle god bude mogao da hoda.

On je sa "pancerima" osvojio bronzu na nedavnom Evropskom prvenstvu.

Izabran je u idealnu petorku evropskog šampionata, a potom je potpisao pomenuti ugovor sa Lejkersima.

Šreder je preuzeo rizik igranja na Evrobasketu, jer je mogao da ostane bez kluba da se povredio tokom šampionata.

"Prošle godine nisam igrao na Olimpijskim igrama zbog ugovora. Ali svi su videli da sam tamo i bez ugovora. Volim ove momke i volim ovu federaciju. Igraću dok više ne budem mogao da hodam", rekao je Šreder, a prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina