SRPSKI STRUČNJAK OTVORIO DUŠU - HRVATIMA: Teodosić je radio ono što kapiten ne bi smeo, Pešić je previše star

Novosti online

16. 09. 2022. u 19:26

JOŠ uvek navijače u Srbiji boli eliminacija "orlova" sa Evrobasketa od Italije, a upravo je to jedna od glavnih sportskih tema u regionu.

СРПСКИ СТРУЧЊАК ОТВОРИО ДУШУ - ХРВАТИМА: Теодосић је радио оно што капитен не би смео, Пешић је превише стар

KSS

Iskusni stručnjak Vlade Đurović je u razgovoru za portal "Indeks.hr" govorio o srpskoj reprezentaciji, a nezaobilazan je bio i Miloš Teodosić.

- Po pitanju Teodosića, napravio bih isto što i Pešić. Miloša ili zoveš ili ga ne zoveš. Ako ga zoveš, mora da igra jer je majstor. Objektivno, Teodosić ne pripada klasi Zorana Slavnića i Saše Đorđevića, blizu je, ali ipak nije tolika klasa. Međutim, u njegovom primeru, nije bilo jačeg igrača. Sve medalje koje je Srbija osvojila, uzela ih je na njegov pogon. Stalno se odazivao i bio je pravi majstor, kreacijom, ali i realizacijom. Problem s Milošem nije bio da ne igra odbranu i da se koncepcijski ne uklapa u reprezentaciju. Ne, Teodosić je napravio neke disciplinske prekršaje i to više puta. Kao kapiten to nije smeo da radi i ja bih ga na isti način udaljio kao što je to učinio Pešić! Tu ga ne treba kritikovati, ali previše se oslonio na neke igrače koji objektivno nisu mogli da daju ono što je on od njih zahtevao. Mnogi će reći da je Srbija imala samo jedan loš dan, onaj protiv Italije. To nije tačno jer su svi rivali u našoj grupi bili nedorasli.

Ponovo je šamar otreznjenja Srbija dobila od Italije, "azuri" su "orlove" ispratili kući nakon odličnog izdanja u grupnoj fazi.

- Nije ni Italija neka velesila, bez Galinarija je to jedna ništa više nego korektna ekipa, koja je protiv Srbije imala i mnogo sreće. Vrlo je teško pobediti nekoga ko ima onakav šuterski dan. Ipak, rekao bih da je ključni trenutak bio onaj kad je selektor Italije Poceko dobio drugu tehničku grešku i kad je morao da napusti klupu. Sve ih je okupio, izgrlio, izljubio, uverio ih je da su svi protiv njih, da nemaju šta da izgube i nabio je ih je motivom. Uspeo je. Kasnije se izljubio sa Danilovićem, s pola publike i sa čitavom klupom Srbije. To ljudi ne razumeju, ali taj psihološki trik je bio toliko genijalan, da je odlučio pobednika. I kao igrač bio je luckast, takav je i kao trener. Siguran sam da je više od pola trenera na ovom turniru po teoriji mnogo jače od njega, ali on je majstor prakse. Bio je dobar igrač, vrlo dobro poznaje psihologiju igrača i svojim momcima stalno govori koliko ih voli. Zbog takvog pristupa oni su za njega spremni da poginu.

Pomenuo je legendarni srpski trener koji trenutno radi u ulozi stručnog konsultanta srpskih medija i Svetislava Pešića.

- Svaka čast na taktici, ali u svakoj pravoj ekipi mora da postoji pravi odnos između igrača i trenera. Svaki veliki igrač će u najvažnijim trenucima utakmice uvek pogledati prema treneru. Dončić svog trenera nije gledao jer je Sekulić relativno nepoznat trener, a Luka je jedan od najboljih na svetu. Ali, Galis, Dražen, Kićanović, sve legende bi uvek kad je gusto okom tražile trenera. Drugi problem s Pešićem je njegova starost. Razlika između njega i igrača je pedeset godina. Njegov humor u ovoj generaciji ne prolazi kao što je prolazio nekad. Ova ekipa je drugačija, ovi momci su drugačiji. Pešić više nema Gurovića, Bodirogu ili Divca, ovo je potpuno nova generacija i vrlo je teško biti selektor u tako poznim godinama, rekao je Đurović.

BONUS VIDEO: EVROBASKET 2022: Zavirite u svlačionicu "orlova"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)