HITNO SE OGLASILI IZ KSS-a: Danilović o Pešiću, igračima, uvredama i primitivizmu

Novosti online

16. 09. 2022. u 14:17

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović oglasio se danas prvi put posle eliminacije košarkaša Srbije u osmini finala Evrobasketa od Italije i priznao da je to neuspeh, a podržao je selektora Svetislava Pešića i poručio da su uvrede na njegov račun ružne i primitivne.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛИ ИЗ КСС-а: Даниловић о Пешићу, играчима, увредама и примитивизму

FOTO: KSS

"Rezultat koji je na Evropskom prvenstvu ostvaren predstavlja neuspeh. Sigurno je igračima eliminacija najteže pala, zatim stručnom štabu, pa tek onda svima nama. Neću ništa novo reći ako ponovim da veliki deo lepote i surovosti sporta staju u jednu reč, a to je neizvesnost. Posle niza jako dobrih utakmica ovog leta, došlo je tih desetak kobnih minuta protiv Italije i turnir je za nas bio gotov. Ovog puta nismo uspeli, ali verujem da će ova ekipa, ukoliko bude nastavila da se okuplja i dodatno uigrava, doneti našoj zemlji uspehe za ponos", izjavio je Danilović za zvanični sajt KSS.

Danilović je osudio napade na selektora Svetislava Pešića.

"Veoma ružna vređanja koja su se mogla čuti i videti tokom priprema, a kasnije i tokom šampionata, pa i nakon eliminacije su velika sramota na prvom mestu onih koji su takve stvari bili u stanju da izgovore. U pitanju je primitivizam od kojeg se u javnom prostoru moramo zaštititi i koji mora biti najoštrije osuđen. Košarkaški savez Srbije i ja kao predsednik Saveza ćemo uvek biti tu da zaštitimo kako selektora, tako i naše igrače od takvih stvari. Kritike nisu sporne, mi jesmo zaslužili kritike i naročito su poželjne one kritike iz kojih možemo da izvučemo nešto korisno za budućnost. Ali mora se jasno napraviti razlika između kritika i primitivnih uvreda koje smo, nažalost, imali priliku da čujemo i vidimo", rekao je Danilović.

FOTO: FIBA.Basketball

 

Nekada proslavljeni košarkaš i reprezentativac Jugoslavije pozvao je sve da stanu uz reprezentaciju Srbije u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Sledi nam nastavak kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo. Iskreno se nadam da će problemi, koji su na prvom mestu izazvani kalendarom takmičenja, biti u što većoj meri prevaziđeni uz uzajamno razumevanje klubova, Saveza i selektora. Utakmice protiv Velike Britanije i Turske su od ključnog značaja i već sada želim da pozovem sve koji izražavaju zabrinutost za srpsku košarku, da tu brigu pokažu tako što će stati uz nacionalni tim u ovim kvalifikacijama", zaključio je Danilović.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (16)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)