NIKAD NE ODUSTAJEMO: Odbojkaši Zvezde vratili titulu prvaka na "Marakanu", ovako su reagovali oni - a ovako trener Partizana

S. Krstović

28. 04. 2024. u 18:33

MALO ko je pre početka sezone predviđao da će odbojkaši Crvene zvezde prišiti 13. zvezdicu. Osim Ivice Jevtića i njegovih igrača, koji su žestokim radom i odricanjem iz nedelju u nedelju malim koracima išli ka svom zacrtanom cilju. To su na kraju prepoznali i navijači, koji su posle dužeg vremena ispunili Banjicu do poslednjeg mesta i pomogli crveno-belima da u majstorici finala plej-ofa sa trona skinu Partizan (3:2).

НИКАД НЕ ОДУСТАЈЕМО: Одбојкаши Звезде вратили титулу првака на Маракану, овако су реаговали они - а овако тренер Партизана

foto odbojkaški savez srbije

- Videli ste da je finalna serija bila izjednačena. Mi smo uspeli da povedemo sa 2:0 u pobedama, ali igrači Partizana nisu se predavali, nego su se skupili i konsolidovali i pokazali zašto su prošle godine bili prvaci. Što se pete utakmice tiče mislim da svaki sportista živi za ovakvu atmosferu, da igra u ovakvom ambijentu. Presudilo je to što su momci verovali, što smo cele godine radili i što nismo odustajali kada je bilo teško - ističe trener Crvene zvezde Ivica Jevtić.

Zvezda nije dobro krenula u šampionatu, ali se brzo konsolidovala i ušla u pobednički niz...

- Mi smo celo prvenstvo odigrali na visokom nivou. Čim smo bili prvi u regularnom delu znali smo odmah zašta se mi borimo. Ovo je samo kruna onoga što smo radili tokom cele sezone - naglašava Jevtić.

Mladi stručnjak će svoju prvu godinu na klupi Crvene zvezde pamtiti po tituli prvaka Srbije.

- Lep je osećaj. Iskreno ja sam neko ko se bori, ko živi za ovo tako da mi nije bilo teško. A da sam pred sezonu birao kraj bio bi baš ovakav, peta utakmica, Partizan, pune tribine. Hvala svima, za ovo se živi - oduševljen je Jevtić.

Strateg crveno-belih je podvukao da je od prvog dana u Zvezdi znao da može da se domogne krune.

- Težio sam ka tome, da dođemo do ovog cilja. Kada smo došli bili bi šteta da smo propustili. Sigurno je i da su igrači najzaslužniji. I odbojka u Srbiji je zaslužila da joj se desi spektakl u majstorici. Zato kažem bili bi šteta da smo završili u trećoj utakmici, jer svi živimo za ovakve mečeve - impresioniran je Jevtić.

Kapiten Nikola Petrović se posle nekoliko sezona vratio u crveno-beli tabor i dokazao je da stasao u sjajnog organizatora igre. Priznaje i da su im uoči šampionata davane male šanse da osvoje titulu.

- U odbojkaškoj javnosti na nas su gledali kao ekipu čiji je domet četvrto, peto mesto. Ali, trener Jevtić je verovao u nas, gurao nas da idemo ka najvišim ciljevima i na kraju nam se to isplatilo. Sami znamo kroz kakve treninge, borbe smo prošli. Bukvalno dali smo suze i znoj na treninzima da bi zaradili ovo što smo uradili. Ponosan sam na ekipu - ističe tehničar crveno-belih.

Finalna serija je bila uzbudljiva. Zvezda je povela sa 2:0 u pobedama, Partizan uzavrtio na 2:2, izborio majstoricu. A u petom meču crveno-beli silni i neumoljivi kao u prvom - 3:0.

- Svaka čast momcima na prikazanoj igri u majstorici. Sigurno je da su nam navijači dosta pomogli, bili su nam pravi vetar u leđa. Stvarno je lakše igrati uz "delije". Ja sam 12, 13 godina igrač i nisam igrao utakmicu u kojoj je bila ovakva atmosfera. A i mi smo dokazali da smo najbolji kada je najpotrebnije - naglašava Petrović.

 

Janić: Čestitam im od srca

NIJE bilo lako strategu Partizana Bojanu Janića. Prošle godine tripla kruna, ove godine ostao je bez ijednog trofeja. Kao i uvek preuzeo je odgovornost na sebe.

- Mislim da smo očigledno izvukli naš maksimum. Žao mi je, u prvom setu majstorice smo imali neke šanse, možda bi utakmica otišla u drugom smeru, ali apsolutno zaslužena titula Zvezdu, čestitam im od srca - naglašava Janić, koji je ne želi da traži alibi u brojnim problemima koji su ih imali tokom sezone.

Nikolić: Lepo za rastanak

KOREKTOR Zvezde i MVP finala Dušan Nikolić najavio je da će napustiti klub, da ga čeka draft u Koreji ili angažman u Francuskoj...

- Ovo je lepa tačka na moj boravak u klubu i predivnu sezonu. Osećaj je fenomenalan, presrećan sam što smo ovako krunisali iscrljujuću finalnu seriju. Svi smo ovo potajno priželjkivali na početku sezone. I ovaj trofej za MVP igrača poklonio bih ekipi, jer je ona zaslužna što ga držim u ruci - oduševljen je Nikolić.


 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!