NIŠTA OD JOŠ JEDNE SENZACIJE: BiH ispala iz grupe, Litvanija zakazala klasik na Evrobasketu

Č. V.

07. 09. 2022. u 16:21

KOŠARKAŠI Bosne i Hercegovine nisu uspeli da prirede još jedno iznenađenje na Evrobasketu, pošto su u meču 5. kola grupe B izgubili od Litvanije 87:70 (28:28, 28:14, 19:17, 12:11), te su tako okončali Evropsko prvenstvo.

НИШТА ОД ЈОШ ЈЕДНЕ СЕНЗАЦИЈЕ: БиХ испала из групе, Литванија заказала класик на Евробаскету

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranici Aziza Bećiragića uspeli su da savladaju Sloveniju u ranijoj fazi takmičenja, ali nisu imali snage za podvig u duelu koji je odlučivao o tome ko će sa četvrte pozicije u osminu finala.

Litvanija je zasluženo došla do trijumfa i zakazala pravi košarkaški klasik, pošto će odmeriti snage sa Španijom koja je zauzela prvo mesto u grupi A. To znači da će jedna od ove dve selekcije već u prvoj eliminacionoj rundi završiti takmičenje, i tako ostati bez prilike da se bori za odličja.

BiH je dobro odigrala prvu četvrtinu, no potpuno je podbacila u drugoj što je rival kaznio i sa velikih 14 razlike otišao na odmor - 56:42.

Domantas Sabonis (Litvanija)/FOTO: FIBA.Basketball

Stanje na parketu "Keln Arene" nije se promenilo u nastavku utakmice. Litvanci su bez većih poteškoća održali stečenu prednost i izborili plasman u osminu finala Evrobasketa.

Ekipu Kazisa Maksvitisa je do pobede vodio Marijus Grigonis koji je postigao 16 poena, pratio ga je Jonas Valančijunas koji je upisao dabl-dabl, 13 poena i 15 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Džanan Musa sa 22 poena, dok je Jusuf Nurkić dodao 15.

Litvanija je grupnu fazu okončala sa 2-2, baš kao i Bosna i Hercegovina, ali bolji međusobni učinak je odveo trostrukog prvaka Evrope u narednu fazu takmičenja.

BONUS VIDEO: EVROBASKET 2022: Zavirite u svlačionicu "orlova"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)