NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"RAISI JE CEO ŽIVOT POSVETIO SLUŽENJU DOMOVINI" Oglasio se Putin nakon smrti iranskog predsednika: Ovo je ogromna tragedija

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 05. 2024. u 09:38

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin oglasio se nakon smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija i uputio je saučešće narodu Irana.

РАИСИ ЈЕ ЦЕО ЖИВОТ ПОСВЕТИО СЛУЖЕЊУ ДОМОВИНИ Огласио се Путин након смрти иранског председника: Ово је огромна трагедија

Foto: Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Primite naše najdublje saučešće u vezi sa ogromnom tragedijom koja je zadesila narod Islamske Republike Iran – katastrofe u kojoj je poginuo predsednik Ebrahim Raisi, kao i brojni drugi istaknutih državnici vaše zemlje - navodi se u telegramu.

Putin je iranskog predsednika nazvao pravim prijateljem Rusije, koji je mnogo učinio za odnose dveju zemalja.

- Ebrahim Raisi bio je izuzetan političar čiji je ceo život bio posvećen služenju domovini. S pravom je uživao veliko poštovanje svojih sunarodnika i značajan autoritet u inostranstvu. Kao pravi prijatelj Rusije, dao je neprocenjiv lični doprinos razvoju dobrosusedskih odnosa između naših zemalja, ulažući velike napore da ih dovede na nivo strateškog partnerstva - ističe se u telegramu.

Helikopter u kome se nalazio Raisi se 19. maja srušio u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan. U helikopteru su se nalazili i ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolahijan i niz drugih iranskih zvaničnika.

BONUS VIDEO: SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT - Ova frustracija će dovesti do ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO FRANCUSKE PENZIONERE: Evo šta je Novak uradio posle meča koji je završio u tri ujutru (VIDEO)