HTELI DA "UBIJAJU ČETNIKE": Druga strana skandala kod Knina, srpski košarkaš otkrio ono što su hrvatski mediji prećutali

Novosti online

09. 08. 2022. u 22:40

BIVŠI košarkaš Crvene zvezde i Partizana rešio je da se oglasi i ispriča šta se to zapravo desilo u Hrvatskoj.

ХТЕЛИ ДА УБИЈАЈУ ЧЕТНИКЕ: Друга страна скандала код Книна, српски кошаркаш открио оно што су хрватски медији прећутали

TANJUG / Zvonimir Barisin

Naime, danas je region potresla vest o među-nacionalnom sukobu između srpskog košarkaša Save Lešića i sina kninskog policajca, u kome je, prema medijima iz komšiluka, naš sportista napao Hrvata čekićem i naneo mu teške telesne povrede.

Nedugo zatim, oglasio se i sam igrač, koji je govoreći za "Blic", ispričao sve detalje pomenutog incidenta, a njegovu izjavu prenosimo u celosti. 

- Pre ulaska u selo Kosovo pored Knina hteo sam da obiđem auto nemačkih registracija koji mi nije dozvoljavao da ga obiđem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smera gde su sekunde delile mene i moju porodicu od katastrofalnog udesa.

- Međutim, odmah je krenulo vređanje na nacionalnoj osnovi gde je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz kola, devojčica od 13 godina je skočila na nju i krenula da je čupa. Razdvojio sam ih, ušli smo u kola, krenuo ka našem zaseoku i primetio da me to vozilo prati i slika auto konstantno. Kada smo stigli kući posle nekih 30 minuta došla su dva automobila i izašla su dva čoveka jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tada kreću da traže po dvorištu auto i kada je mlađi video moj auto krenuo je da viče: To je taj to je taj, a stariji: Ubili ste mi majku 95. sad ću vas pobiti sve i krenuo je da udari mog brata - u dahu je rekao Lešić, pa nastavio.

FOTO: KK FMP

- Nakon toga smo u samoodbrani odregaovali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovek je otišao do kola da izvuče lanac sa metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo ka meni gde sam pokušao da se branim bežeći. Nakon toga, dok me je jurio, on je pao, što sam ja iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gde se mlađi povukao odmah a stariji je nastavio sa pretnjama. Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što pre odu i da se ta situacija završi jer su sva deca mog brata i mene bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je mnogo stresno za sve nas to da gledamo. Na svu sreću oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prinuđen da dam ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima, više de po ovom pitanju neću oglašavati - rekao je Lešić.

Podsetimo, hrvatski "Jutarnji list", ove večeri u svom tekstu, svu krivicu svalio je isključivo na Srbina.


BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić oduvao hrvatske novinare (VIDEO)