PODSETILA NA ČUVENE STVARI: Ovako je Jelisaveta Orašanin reagovala na Pešićevo izbacivanje njenog muža, Miloša Teodosića, iz reprezentacije

Novosti online

09. 08. 2022. u 17:09

NEZVANIČNA informacija da je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izbrisao Miloša Teodosića sa spiska igrača i za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo i za Evrobasket koji se igra za manje od mesec dana, počev od 1. septembra, izazvala je brojne reakcije. Danas je reagovala i Teova supruga, glumica Jelisaveta Teodosić, devojačko Orašanin.

ПОДСЕТИЛА НА ЧУВЕНЕ СТВАРИ: Овако је Јелисавета Орашанин реаговала на Пешићево избацивање њеног мужа, Милоша Теодосића, из репрезентације

Foto: Instagram/jagodenamagli

Ona je rešila da se oglasi na Instagramu, i to u nekoliko navrata.


Najpre je za to koristila samo "Instagram priče", koje traju 24 sata pre nego što se automatski obrišu, da bi potom objavila i fotografiju supruga kako izvodi jednu od svojih čuvenih asistencija, "bez gledanja".


Ali, među pomenutim "Instagram pričama" bilo je nekih baš zanimljivih koje je Jelisaveta Teodosić odabrala.


Recimo, tu je čuveno Teovo nerviranje na reprezentativne kolege i reči koje će se pamtiti večno:

- Šta mi hoćemo? Šta hoćemo?! Niko loptu ne može da uhvati! Pa, 'ajmo kući onda, je**** se!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportmaniak (@sportmaniak__)

Ali, našlo se tu i citat legendarnog Dušana Dude Ivkovića, koji je, ponavljajući šta mu je predsednik Olimpijakosa Panajotis Angelopulos rekao, izgovorio:


- Citiram ga "Kouč Janakis nam je rekao da Teodosić ima jako slabe lateralne kretnje (u stranu) i da smo mi zbog toga da se rešimo", ja kažem "dobro...?", a on dodaje: "A ja im kažem 'Znate li zašto on ima spore lateralne kretnje? Ima mnogo velika m***, pa mu sve sprečavaju, udaraju o parket'. Tako da sam se ja smejao, ali to je jedna istina!, poručio je svojevremeno Duda Ivković u dokumentarnom filmu Zlatni momci, a emitovala na "Instagram priči" i Jelisaveta Teodosić.

Misterija Miloš Teodosić

Kao što su "Novosti" pisale u današnjem štampanom izdanju, još uvek nema zvanične potvrde Košarkaškog saveza Srbije, koja bi svakako morala da sadrži i obrazloženje krajnje iznenađujuće odluke da dugogodišnji kapiten otpadne iz kruga kandidata već u ranoj fazi priprema nacionalnog tima. Zasad nema nagoveštaja da se radi o povredi zbog koje bi 35-godišnji veteran bio primoran da odstupi iz nacionalnog tima, u kojem je debitovao još 2007. na Evropskom prvenstvu u Španiji pod vođstvom tadašnjeg selektora Zorana Moke Slavnića.

Košarkaški motivi su krajnje upitni, imajući u vidu da je Teo i u poznim igračkim godinama za sobom ostavio odličnu klupsku sezonu u bolonjskom Virtusu. Osvojio je Evrokup i bio MVP finalne utakmice ovog takmičenja, u kojoj su Bolonjezi trijumfom nad Bursom izborili povratak u Evroligu.

Teodosićeve zasluge za uspon reprezentacije u poslednjih 15 godina su nemerljivo velike, a odnos prema nacionalnom dresu za primer. Propuštao je takmičenja isključivo zbog povreda, i to evropska prvenstva 2013. u Sloveniji i 2017. u Turskoj, kao i Mundobasket u Kini 2019. Bio je najbolji igrač na EP 2009. u Poljskoj, kada je Srbija osvojila srebro, odnosno prvu medalju kao samostalna država. 

"Orlovi" su trenutno u sportskom centru u Staroj Pazovi, gde se pripremaju za kvalifikacione utakmice za Mundobasket sa Grčkom u "Štark areni" 25. septembra i sa Turskom u Istanbulu tri dana kasnije, posle kojih ih očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Pragu i Berlinu.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije