NAZIRE SE FINALE: Crvena zvezda večeras gost Olimpije u drugom meču polufinala ABA lige

G. KELIĆ

16. 05. 2022. u 09:00

JOŠ jedan korak potreban je košarkašima Crvene zvezde kako bi se domogli novog, sedmog uzastopnog finala jadranske ABA lige. Crveno-beli danas (18.30) u Ljubljani imaju meč-loptu protiv ekipe Cedevite Olimpije i eventualnim trijumfom bi se našli u borbi za šesti regionalni prsten.

НАЗИРЕ СЕ ФИНАЛЕ: Црвена звезда вечерас гост Олимпије у другом мечу полуфинала АБА лиге

aba liga

Prošlog četvrtka su izabranici Dejana Radonjića u svojoj dvorani "Aleksandar Nikolić" rutinski izašli na kraj sa "zmajčekima" (93:82) pobediši ih treći put u sezoni iz isto toliko odigranih duela. Beogradski sastav se od subote nalazi u prestonici Slovenije gde su obavili već dva treninga, a trener Radonjić pred novi okršaj sa četvrtoplasiranom ekipom regularne faze prvenstva veruje u uspešno izvršenje zadatka.

- Očekuje nas drugi meč ove polufinalne serije i apsolutno smo svesni velikog iskustva i kvaliteta koji poseduje ekipa Cedevite Olimpije. Imaju ozbiljan napadački potencijal i dosta igrača sa puno poena u rukama. Mi svakako moramo da budemo bolji u određenim segmentima igre u odnosu na prvi meč u Beogradu. Domaćin će imati podršku navijača u "Stožicama", a na nama je da u takvom ambijentu budemo spremni da naša energija, koncentracija i odgovornost u igri budu na adekvatnom nivou kako bi odigrali dobru utakmicu - istakao je crnogorski stručnjak.

U prvom ovosezonskom susretu odigranom u "Stožicama", Zvezda je u foto-finišu minijaturom Nikole Ivanovića, koji je i pre tri dana odigrao fenomenalnu partiju, došla do pobede (83:82). Jednako neizvestan duel i ovog puta očekuje Ognjen Dobrić.

- Znamo da nas čeka teška utakmica protiv motivisanog rivala koji ima kvalitet i nemalo iskustvo. Igraju pred svojim navijačima i sigurno će želeti da vrate seriju u Beograd. Pored dodatne energije koju će dobiti sa tribina, oni su ekipa koja u svojim redovima ima izvanredne individualce. Mi želimo da odigramo čvrsto u odbrani, da se borimo za svaku loptu i odgovorimo na energiju i agresivnu igru domaćina. Pozivam i naše navijače da dođu i pruže nam podršku, kao što su to činili i na utakmicama u Ljubljani u Novom Mestu prethodnih sezona, jer se zna da imamo veliki broj naših navijača u Sloveniji - rekao je Dobrić.

FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga/Đorđe Kostić

Od kada se nekadašnja zagrebačka Cedevita 2019. fuzionisala sa Olimpijom i preselila u Ljubljanu, samo je jednom savladala crveno-bele iz sedam do sada odigranih mečeva. Prvotimac domaćina i nekadašnja uzdanica Partizana, Edo Murić se nada u poboljšanje međusobnog skora i produžetka polufinalne serije.

- Znamo da ćemo morati da odigramo najbolji meč u sezoni ako želimo da pobedimo Crvenu zvezdu, jer je reč o veoma kvalitetnom timu sastavljenom od igrača koji su osvajali regionalnu titulu. Nadam se da će nam svi koji dođu u dvoranu dati dodatnu energiju i staviti svoj kamenčić u mozaik koji moramo da sastavimo da bismo pobedimo crveno-bele. Zvezda je definitivno favorit, a naš posao je da damo sve od sebe da produžimo seriju. Moramo da pokažemo da zaslužujemo ovu treću utakmicu - jasan je Murić.

GOLEMAC: TREBA NAM "KRV U OČIMA"

TRENER ljubljanskog sastava, Jurica Golemac nada se da njegovi puleni mogu da izbore majstoricu i seriju vrate u Beograd.

- Na prvoj utakmici košarkaši Crvene zvezde nas nisu iznenadili. Bili su veoma agresivni, ali smo mi, sa druge strane, brzo upali u probleme sa ličnim greškama. Nismo bili pravi u prvom meču, sa energijom, željom i krvlju u očima. Imamo dovoljno rezervi u odnosu na prvu utakmicu, tako da na drugi obračun koji igramo na domaćem parketu gledam pozitivno. Očekujem da ćemo danas igrati sa više energije, a ujedno će nam trebati pomoć navijača - kazao je Golemac.

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!