DEVET DUGIH GODINA Košarkaši Partizana su 2013. godine poslednji put bili akteri borbe za titulu

V. Preradović

15. 05. 2022. u 09:33

DEVET (pre)dugih godina za klub s našivenom evropskom zvezdicom, Partizan čeka finalnu borbu za regionalnu krunu.

ДЕВЕТ ДУГИХ ГОДИНА Кошаркаши Партизана су 2013. године последњи пут били актери борбе за титулу

Foto: ABA / KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Jadranski rekorder od 2013. nije bio akter finala ABA lige, kada je na fajnal-foru u Laktašima pobedom nad Crvenom zvezdom (71:63) osvojio šestu, ujedno i poslednju šampionsku titulu.

Priliku da napokon načini iskorak imaće večeras (20.45) u podgoričkoj "Morači", poprištu druge polufinalne utakmice u kojem je timu Željka Obradovića potreban brejk za plasman u finalnu plej-of seriju.

- Očekuje nas još jedna utakmica protiv veoma dobre ekipe Budućnosti. Pravila u plej-ofu se znaju. Stoga, pred nama je izuzetno težak meč na gostovanju u Podgorici, ali idemo tamo sa ambicijom da odigramo dobro - kratko je poručio Obradović uoči četvrtog duela sa "đetićima" ove sezone.

Sva tri dosadašnja pripala su crno-belima, kojima je u prvom polufinalnom meču solidna igra bila savim dovoljna za ubedljiv trijumf u hali "Aleksandar Nikolić" (82:66).

- Znamo da do naše utakmice u "Morači" u ligaškom delu Partizan tamo dugo nije pobedio i da će nam biti još teže da i četvrti put ove sezone savladamo odličnog protivnika kao što je Budućnost - kaže bek Partizana Uroš Trifunović. - Verujem da će oni dati sve od sebe da se vrate u Beograd na treću utakmicu, a na nama je da im čvrstom i pametnom igrom to ne dozvolimo.

Krilni igrač Budućnosti Edin Atić savršeno se uklopio u sivilo podgoričkih plavih u prvom polufinalnom meču. Promašio je sva četiri šuta za tri poena, uglavnom iz otvorenih pozicija.

- Potrebno je da nametnemo naš ritam i da pogađamo, u prošlom susretu sa Partizanom nismo iskoristili veliki broj otvorenih šuteva - kaže Atić pred revanš u Podgorici.

- Odigrali smo tri meča ove sezone i u svakom smo u određenom trenutku jurili dvocifrenu razliku, što nas je dodatno umaralo. U prethodnom smo našim greškama dozvolili da se Partizan odlepi. Prišli smo na minus sedam u trećoj četvrtini, ali nas je loš šut koštao toga da uđemo u egal utakmicu. Ako iskontrolišemo skok i izgubljene lopte, uz adekvatan šut, verujem da možemo do pobede u drugom meču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!