KAKAV ODGOVOR ZVEZDI! Partizan se oglasio saopštenjem za javnost i imao šta da poruči "večitom rivalu"

Novosti online

25. 02. 2024. u 17:49

Crvena zvezda je savladala četvrtoplasirani Čukarički u 22. kolu Superlige Srbije, a odmah posle tog meča se oglasila saopštenjem za javnosti. I to vrlo oštrim. Brzo je reagovao i FK Partizan.

КАКАВ ОДГОВОР ЗВЕЗДИ! Партизан се огласио саопштењем за јавност и имао шта да поручи вечитом ривалу

Foto: FK Partizan

Podsetimo, u vrlo zanimljivoj utakmici Crvena zvezda je pobedila Čukarički, ali i dalje ima bod manje od Partizana koji je ranije tokom dana pobedio poslednjeplasirani Radnik u Surdulici.

Baš povodom te utakmice crno-belih, oglasili su se sa Marakane i to saopštenjem koje je dostavljeno medijima.

U njemu je meč Partizan - Radnik nazvan režijom i zatraženo je od Fudbalskog saveza Srbije da se sudiji Srđanu Jovanoviću, koji je bio nadležan za VAR, potpuno zabrani pristup svim utakmicama Crvene zvezde i Partizana.

Na odgovor crno-belih se nije dugo čekalo i on glasi ovako:

"Fudbalski klub Partizan je prinuđen da se oglasi nakon utakmica koje su juče odigrane u okviru domaćeg fudbalskog prvenstva. Iako to nerado činimo, dužni smo da se oglasimo i zaštitimo klub, stručni štab, igrače, ali i ostale časne fudbalske radnike i klubove u Srbiji.

Juče smo mogli da posvedočimo dobro poznatom maniru ponašanja jednog fudbalskog kluba, koji je nevešto pokušao da podmetanjem i besmislenim insinuacijama, uz povike ''Drž'te lopova'', dovede u zabludu fudbalsku javnost.

Na utakmici Radnik – Partizan, protiv Partizana su dosuđena dva kaznena udarca, od kojih  je prvi opravdano poništen nakon što je glavni sudija na terenu Miloš Milanović, proverom VAR snimka utvrdio da nema elemenata za kazneni udarac.

Istog dana, na utakmici u Beogradu, u korist Crvene zvezde svirana su dva kaznena udarca, od kojih će prvi zasigurno ući u anale fudbalske igre u Srbiji, kao jedan od najkomičnijih jedanaesteraca ikada dosuđenih. Sudar glavama dva igrača koja su bila u skoku i nakon što je igrač domaćeg tima prethodno rukom udario u lice igrača gostujuće ekipe, okarakterisan je kao jedanaesterac...

Ipak to nije smetalo drugoplasiranom klubu na tabeli, da se brže bolje oglasi bestidnim saopštenjem, sa namerom da pažnju javnosti skrene sa navedene utakmice. Drznuli su se čak da u toj svojoj samoobmani napadnu i najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića, čoveka od integriteta i znanja. Kako drugačije objasniti činjenicu da sudija Jovanović uživa ogromno poverenje FIFA i UEFA, te konstantno sudi utakmice u Ligi šampiona, a po oceni Crvene zvezde istog sudiju treba proterati iz srpskog fudbala...

Srđan Jovanović / Foto EPA

Prisetimo se i da su u prošlosti iz Crvene zvezde tražili i udaljenje iz srpskog fudbala i sudije Milorada Mažića, koji je takođe sudio utakmice najvišeg nivoa u Ligi šampiona. Očigledno je da Crvena Zvezda smatra da sudije čije je znanje, stručnost i poštenje prepoznato na svetskom i evropskom nivou  od strane FIFA i UEFA, ne mogu da sude u domaćem prvenstvu, već utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni.

Iako je odigrano tek treće kolo nastavka prvenstva, jasno je namera Crvene zvezde da se ništa ne prepusti slučaju i da se vršenjem pritiska na sudije i sudijsku organizaciju, utiče na rezultate utakmica i time kroji poredak na tabeli.

FK Partizan će uvek stati u zaštitu svojih igrača i ostalih časnih ljudi koji rade u srpskom fudbalu!", navodi se u saopštenju lidera na tabeli Superlige Srbije u fudbalu.

BONUS VIDEO: Ovako je Zvezda povela protiv Čukaričkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave