"LIČILO JE NA HOROR FILM": Švajcarci se plaše navijača Zvezde, čine sve da ih što manje bude u Bernu

Novosti online

28. 11. 2023. u 11:20

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras od 21 sat Jang bojsu u direktnom duelu za treće mesto u G grupi Lige šampiona i "evropsko proleće" u nokaut fazi Lige Evrope.

ЛИЧИЛО ЈЕ НА ХОРОР ФИЛМ: Швајцарци се плаше навијача Звезде, чине све да их што мање буде у Берну

FOTO: Tanjug/AP

Zvezda i Jang bojs imaju po bod, osvojen u remiju u Beogradu (2:2), i računica je jasna - pobednik skoro izvesno ide dalje.

U slučaju remija odlučivalo bi poslednje kolo, 13. decembra, u kojem Zvezda dočekuje Mančester siti, a Jang bojs gostuje Lajpcigu.

Poraz bi, naravno, značio i kraj evropske sezone, tako da je duel u Bernu od velike važnosti za oba tima, a Švajcarci se, poput Nemaca nedavno, pribojavaju navijača crveno-belih.

Kako piše najuticajniji švajcarski portal "Blik", njihova javnost dobro pamti prethodni okršaj sa Zvezdom, koji su igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2019. godine.

Tada su, prema njihovim navodima, gostujući navijači izazvali niz skandala, ali ovog puta Bern neće pasti u ruke Srba.

Jedna od promena koja može biti od pomoći domaćinu jeste i činjenica da se u slobodnoj prodaji ovog puta nalazi samo 300 karata, dok su pre četiri godine, vlasnici sezonski karata preprodavali ulaznice srpskim navijačima, što je sada sprečeno uvođenjem aplikacije.

Izvršni direktor kluba iz Berna Vanja Gruel mali broj karata za gostujuće navijače opravdao je rečima da je cilj sprečiti potencijalni sukob između navijača.

O situaciji iz 2019. godine "Blik" još piše da je sve to ličilo na horor film, jer se na hiljade gostujućih navijača tuklo i pravilo nerede. Situacija na ulicama grada je toliko eskalirala da je policija morala da koristi biber-sprej i pendreke.

Kao poslednje upozorenje, tada su ispalili i tri hica. Kakvo će sada stanje biti, videćemo večeras, a domaćini očekuju dolazak oko 2.000 srpskih navijača, pa je i angažovanost policije velika.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)