POGINUO U TUČI 400 NAVIJAČA: Otkriveni detalji kako je do svega došlo, za sve su krive - zastave

Novosti online

07. 08. 2023. u 19:30

TUČA navijača do koje je došlo u subotu imala je i tragičan ishod, a postaju sve više poznati i detalji koji su doveli do smrti jednog od učesnika.

ПОГИНУО У ТУЧИ 400 НАВИЈАЧА: Откривени детаљи како је до свега дошло, за све су криве - заставе

Twitter / PatrykChudoba

Podsetimo, kako su prvog dana vikenda objavili poljski mediji, jedna osoba je poginula, a druga po svoj prilici izgubila nogu, u velikom okršaju huligana koji se desio u gradu Radlov.

Potom je u nedelju lokalni "RMF24" istakao da "prvobitne informacije da je poginuli navijač preminuo usled uboda nožem nisu, po svoj prilici, tačne, već je po njegov život bilo kobno ispaljivanje signalne rakete koja ga je pogodila u stomak".

A u ponedeljak je Onet, najveći poljski sajt, saznao sledeće od svog izvora iz navijačkih krugova, koji je pojasnio šta se desilo u Radlovu.

Tamo se, naime, organizovao fudalski turnir navijača koji su u dorbim odnosima, Unije iz Tarnova i Visle iz Krakova. Njih su napali huligani koji navijaju za BKS Stal Bijelsko-Bala i Sosnovijec, koji su doputovali - da bi "osvojili" zastave, pre svega Visline, kao poznatijeg kluba, sa većim "navijačkim pedigreom".

- Na kraju je došlo do bezosećajne smrti jedne osobe za koju niko ne želi da preuzme odgovornost - počeo je "doušnik" Oneta, dodajući:

 Što se nas, iz sveta navijača tiče, sve je veoma jasno: tifozi Sosnovijeca napravili su grupu za "osvajanje zastava", i to uz podršku navijača BKS Stala Bijelso Biale i Čuvaj Pržemišl kluba. Došli su u Radlov željni sukoba tokom kog bi oteli zastave. Tih "gostiju" je bilo oko 150, a "lokalaca" oko 250. Najpre su "gosti", koji su došli da se potuku koristeći samo ruke, iako malobrojniji počeli da dobijaju taj sukob. Ali, nisu uspeli i da dođu do zastava je su "domaćini", odnosno navijači Unije Tarnov i Visle Krakov, otrčali po "opremu", uključujući mačete i baklje, a čak su se začuli i pucnji iz sačmara - naveo je izvor najvećeg poljskog onlajn medija.

Inače, poginuli navijač imao je 42 godine i pripadao je napadačima, odnosno bio je pristalica BKS Stala. Policija, za sada, nije potvrdila da ga je ubila signalna raketa koja mu se zarila u stomak, ili je, kako tvrde pojedini poljski mediji, do smrti došlo "nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvom".

Pred vama slede i snimci ovog sukoba. Iako nisu napravljeni iz neposredne blizine, mogu da pojedine osobe uznemire, pa ako spadate u zdravstveno osetljive ili ste maloletno lice, molimo vas da ih ne emitujete na svojim uređajima.

...

...

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu