ZVEZDA SILOVITO KRENULA U ODBRANU TITULE: Puna mreža Vojvodine na "Marakani" (VIDEO)

Novosti online

30. 07. 2023. u 21:54 >> 21:55

Crvena zvezda je pohod na novu šampionsku titulu započela pobedom nad Vojvodinom u 1. kolu Superlige Srbije, a konačan rezultat, 5:0, moglo bi da posluži kao upozorenje budućim rivalima crveno-belih, jer su Novosađani, i pored rezultatski teškog poraza, zapravo ostavili prilično dobar utisak na "Marakani".

ЗВЕЗДА СИЛОВИТО КРЕНУЛА У ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Пуна мрежа Војводине на Маракани (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Naravno, biti autsajder protiv bilo kog velikog srpskog, ili evropskog kluba, sam po sebi je težak posao, a naročito kada se nastupi u, uslovno rečeno, kombinovanom sastavu, i to protiv rivala koji je pre samo četiri dana za 27 minuta dao pet golova majskom finalisti Lige konferencija, Fiorentini.


Kada se na sve to doda penal već u 10. minutu, koji je Kraso realizovao za 1:0, pa crveni karton za goste u 24. minutu, jer je tada drugi žuti dobio Aleksandar Busnić, onda postaje jasno koliko je "lalama" trenera Radoslava Bataka bilo teško da svoje snove o podvigu pretvore u delo.


Ali, da se jesu trudili, jesu, i da je odbrana Zvezde imala posla sa upornim suparnikom, jeste. No, svi ti pokušaji nisu bili ni približno dovoljni da se desi podvig kao onaj u maju 2016, kada je Vojvodina poslednji put pobedila Zvezdu (1:3 u Beogradu). Da se mirno ode na veliki predah, mirno iz ugla šampiona, pobrinuo se Stamenić koji je u 45. minutu bio "krivac" za kornera sa desne strane, jer je dobrim pozicioniranjem naterao Milosavljevića da postavi glavu kako ne treba, te je došlo do efektnog autogola.
Otvorilo je to vrata goleadi domaćih, koji su izdržali "početni udar" Vojvodine na startu drugog poluvremena, a onda je Kraso doneo 3:0 u polu-kontri, rezervista Lučić u 70. minutu uvećao to na 4:0 snažnim udarcem na dodavanje raspoloženog Bukarija, koji je deset minuta kasnije postigao i najlepši pogodak na meču - posle solo-prodora sa desne strane postavio je konačan rezultat.
 

KRAJ! Zvezda - Vojvodina 5:0

90' - Nova šansa za Zvezdu, Piter Olanjinka je bio u dobroj prilici, no Carević brani taj šut s desne strane.

87' - Stamenić dobija žuti karton zbog načina na koji je zaustavio kontru "lala".

84' - Dobra prilika za Kabića, desnicom je probao da uveća prednost Zvezde, ali nije uspeo u toj nameri.

80' - Osman Bukari, solo-prodor, pa gol za 5:0! Sa desne strane se ubacio u kazneni prostor rivala, "promešao" defanzivce Vojvodine, pa levicom matirao Carevića za pet razlike u korist prvaka.

75' - Dobra akcija Vojvodine, koja ne odustaje od želje da svoju hrabru igru "nagradi" i golom. Jovanović i bivši Zvezdin igrač, Andrija Radulović, stavili su na muke Zvezdinu odbranu, no ona se spasila u poslednji čas. Naravno, bolja je ekipa domaćih od samog početka, rezultat to samo donekle dočarava, ali se i novosadski tim "isprsio", pokazavši i volju i znanje. Nedovoljno za bolji rezultat, ali, svakako, za pohvalu.

72' - Spajić u Zvezdi menja Degeneka, kome krvari nos, a u Voši mladi Lazar Jovanović, sin Milana Jovanovića, menja Bukinca.

71' - Mitrović je napustio tim Zvezde, ide da predahne na klupu za rezervne igrače, a ulazi Lazar Nikolić. Izvršena je odmah i druga izmena, bivši član Voše Kabić zamenio je Ivanića.

70' - Novi gol! Vladimir Lučić donosi 4:0 Zvezdi! Bukari ga je proigrao sa desne strane, on se varkom tela oslobodio čuvara i poslao neodbranjivo loptu u mrežu Novosađana.

 

67' - Novo, prilično veliko, korišćenje pirotehnike od strane Zvezdinih navijača na severnoj tribini "Marakane".

65' - Domaćin je saopštio da meču prisustvuje 16.213 gledaoca.

62' - Utakmica je nastavljena lepom akcijom Zvezde koja je "plela mrežu" oko kaznenog prostora rivala, da bi na kraju igrom glavama probali domaćini da nadmudre Novosađane, no pokušaj Ivanića nije bio dovoljno dobar za još jednu promenu rezultata.

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Vojvodina / FOTO: M. Vukadinović

60' - Povređen je golman Vojvodine Carević, izgleda samo lakše, pa će meč biti nastavljen uskoro, samo da mu se ukaže pomoć.

56' - Umalo Lučić odmah da se upiše u listu strelaca, nije najbolje završio akciju domaćih, a do neke nove šanse na ovom meču, pogledajte i dosad poslednje postignuti gol na stadionu "Rajko Mitić":

 

55' - Šljivić i Lučić ulaze u igru, a ekipu Zvezde napuštaju Kangva i Kraso.

52' - Priznat je pogodak, tri razlike za Zvezdu.

51' - Gol! Žan-Filip Kraso postiže pogodak, u polu-kontri, u kojoj se na "granici" ofsajda našao Kangva koji je dobio loptu na desnom krilu, pa onda u sredini proigrao pomenutog klupskog kolegu. Za sada, na semaforu je 3:0, a čeka se VAR-odluka.

50' - Uz pesmu "I da mi ponude milione, bilione, ne boj se ti, Zvezdo - ostaću kraj tebe", Zvezdini navijači su podigli ovu koreografiju na severnoj tribini, na kojoj se vidi kako neko uzalud nudi novac, a "delije" zanimaju samo sezonske karte, uključujući i one za Ligu šampiona.

Koreografija "delija" na utakmici Zvezda - Vojvodina / Foto: Printskrin/Arena sport

49' - Nova prilika za Vošu, Čumić iznova opasan na levom krilu, šutirao je i, kako je lopta pogodila Degeneka, izborio korner. 

46' - Izvrsna prilika za Vojvodinu! Čumić i debitant Bukinac (rođen 2005. godine) su odlično kombinovali na levoj strani, nadmudrili odbranu Zvezde, a samo je pravovremeno istrčavanje i izvrsna intervencija golmana Zvezde, Glazera, sprečila pogodak Novosađana.

21.08 - Počelo je drugo poluvreme! Čumić je ušao u ekipu Vojvodine.

Radoslav Batak, trener FK Vojvodina / FOTO: M. Vukadinović

21.07 - Malo kasni početak drugog poluvremena. Igrači tek sada izlaze na teren...

Evo i snimka efektnog autogola kojim je Zvezda udvostručila prednost:

 

Kraj poluvremena. Prilično borbenog, a i sadržajnog. Zvezda je povela iz penala u 12. minutu, golom Krasoa, potom je ostala sa igračem više usled iskuljenja Busnića, a prvak je pred sam kraj uvodnog dela meča udvostručio prednost, autogolom Milosavljevića. Otuda i aktuelnih 2:0.

Trener Zvezde Barak Bahar tokom meča sa Vojvodinom / FOTO: M. Vukadinović

45' - Da, definitivno je Milosavljević, glavom, zatresao sopstvenu mrežu posle Zvezdinog kornera, te šampion Srbije, uz igrača više, ima sada i dva pogotka više.

45' - Gol! Zvezda vodi sa 2:0, Stamenić je strelac posle kornera sa desne strane. Ili je, izgleda, autogol... no, svakako je dva razlike za domaćina.

43' - Probala je Vojvodina da izjednači preko Ivanovića, no njegov šut sa distance, iako precizan, bio je preslab da bi i slabijeg golmana od Glazera ugrozio.

41' - Zvezda pokušava da udvostruči prednost, ali ona početna borbenost Vojvodine kao da je za nijansu veća otkako su gosti ostali sa igračem manje. Stvarno kvalitetno izdanje Novosađana na stadionu "Rajko Mitić".

37' - Opomenut je žutim kartonom i Olanjinka.

35' - Evo i kako je Zvezda povela na ovom meču:

 

34' - Uz prilično zakašnjenje, u sektor između istočne i južne tribine stižu i navijači Vojvodine.

33' - Bukari se sam izborio za šut, prošao između dvojice igrača Vojvodine po desnoj strani Zvezdinog napada, a golman Lazar Carević je zaustavio njegov udarac. Dobro zasad interveniše čuvar mreže Voše, jedini koji je uspeo da ga matira bio je Kraso, iz jedanaesterca.

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Vojvodina / FOTO: M. Vukadinović

30' - Mirko Ivanić opet u centru pažnje. Želeo je da lobom sa oko deset metara nadmudri celu odbranu rivala, no nije pogodio metu.

26' - Ivanić je iz slobodnog udarca, posle pomenutog prekršaja koji je i doveo do crvenog kartona, pogodio živi zid Vojvodine. Zvezda je, međutim, brzo osvojila loptu.

24' - Isključen je igrač Vojvodine Aleksandar Busnić, jer je s leđa faulirao Olanjinku na 17 metara od gola gostiju, a kako je dobio žuti karton, što mu je drugi na meču, Novosađani su ostali malobrojniji.

23' - Pojačava Zvezda ritam. Kraso je proigrao Bukarija na desnom krilu, ovaj centrirao Olanjinki, ali do šuta nije došlo jer je lopta upućena prejako.

20' - Kangva, Ivanić i Bukari su lepo kombinovali, no poslednjepomenuti igrač Zvezde je posle "povratne" lopte koja mu je upućena - očajno šutirao i ta prilika je otišla u nepovrat.

18' - Iako se Vojvodina ne brani nimalo panično (sedmorica igrača maksimalno se povlači unutar svojih 30 metara), zasada ekipa Radoslava Bataka uspeva da osujeti većinu pokušaja Zvezde da dođe do šuta kojim bi zatresla mrežu iz igre. Podsetimo, domaćin je poveo iz penala, nakon što je Olanjinka bio fauliran.

16' - Ne da se Vojvodina, ni posle primljenog gola. Levicom je Uroš Nikolić izveo slobodan udarac sa leve strane, prebacio Zvezdin živi zid, ali i za oko metar - prebacio je rašlje Zvezdinog gola.

14' - Usled bakljade "delija", dobar deo terena je obavijen dimom...

12' - Žan Filip Kraso daje gol sa bele tačke, Zvezda vodi!

10' - Penal za Zvezdu! Busnić je nagazio Olanjinku, i ne samo dobio žuti karton, već zbog prekršaja u šesnaestercu - skrivio penal. Sudija Živković nije imao milosti prema molb

Žan Filip Kraso dovodi Zvezdu u vođstvo protiv Vojvodine iz jedanaesterca / FOTO: M. Vukadinović

ana gostiju da promeni odluku.

7' - Odbranila se Zvezda, ali iako je krenula u brzu akciju, morali su crvneo-beli da se vrate sa loptom na svoju polovinu, usled dobre defanzive rivala. Za sada se podmlađena ekipa Vojvodine bolje nosi za šampionom Srbije od Fiorentine, koja je, podsetimo, u sredu primila pet golova za prvih 27 minuta meča na Marakani.

5' - Opasni su Novosađani, sada su udarcem sa distance izborili korner

3' - Zvezda ne uspeva da nametne onaj svoj ritam kao protiv Fiorentine, iako naspram sebe ima, uslovno rečeno, kombinovanu postavu "Voše"

2' - Bukari se dobro probio po desnoj strani Zvezdinog napada, probao da sa pet metara loptu ugura u mrežu Kraso, no nije uspeo. U nastavku te akcije, njih dvojica su "obrnuli uloge", Bukari je šutirao iskosa s desne strane, a lopta za oko metar, dva promašila metu.

1' - Prvi su pripretili gosti, i to posle presinga na Zvezdinoj polovini, gde su oduzeli loptu domaćim defanzivcima, ali je udarac sa distance izblokiran a da lopta nije ni ušla u kazneni prostor šampiona Srbije.

20.02 - Utakmica je počela!

Katai sa priznanjem / FOTO: M. Vukadinović

20.01 - Mala svečanost pred početak meča, Jovan Aćimović je nagradu "Bora Kostić" za najboljeg strelca u minuloj sezoni uručio Zvezdinoj "desetki" Aleksandru Kataiju.

20.00 - Sudija Aleksandar Živković će sada baciti novčić, pa će pasti i odluka koja ekipa će krenuti sa centra sa loptom u posedu.

19.58 - Igrači izlaze na teren, a evo i koliko ljudi je na severnoj tribini, na kojoj su najvatrenije Zvezdine pristalice:

Delije na meču Zvezda - Vojvodina / Foto: Printskrin/Arena sport

19.55 - Vremenske prilike u Beogradu, u ovom trenutku - bez kiše, 22 stepena, vlažnost vazduha 83%, vetar jedan metar u sekundi 

19.53 - Na Zvezdinoj klupi su rezervni golman Vasiljević, te Nedeljković, Spajić, Šljivić, Azarov, Milunović, Rodić, Lučić, Leković, Kabić i Nikolić, a na Vošinoj dva golmana, Toroman i Šuškić, kao i Tanjga, Traore, Zukić, Jovanović, Antonijević, Bolingi, Čumić, Radulović i Baraje.

19.44 - Startna postava Crvene zvezde: Glazer, Degenek, Mijailović, Dragović, Bukari, Stamenić, Kangva, Mitrović, Ivanić, Olanjinka, Kraso

Za Vojvodinu nastupaju: Carević, Bjeković, Crnomarković, Milosavljević, Vukić, Ivanović, Miletić, Jeličić, Nikolić, Busnić, Bukinac

Uoči meča

Izraelski stručnjak na klupi Zvezde, Barak Bahar, je izlaganje počeo tako što je obećao navijačima borbu i strast i to ne samo na ovoj utakmici, već na svakoj narednoj.

- Uzbuđeni smo zbog starta sezone. Jedva čekamo ponovo da vidimo navijače. Mogu da im obećam da ono što smo pokazali u poslednjoj utakmici, ne govorim o fudbalu, tu mislim na strast, borbenost igrača, da ćemo to ponavljati iz meča u meč - rekao je Bahar na konferenciji za medije.

Može da ga raduje forma ekipe, ali on želi da pik bude na početku nadmetanja u Ligi šampiona.

- Želim da uvek budemo u najboljoj formi, naravno da je cilj da zenit bude u Ligi šampiona, ali smo u dobroj formi. Moramo da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i ponavljam, da vrhunac bude u Ligi šampiona.

Velika euforija vlada kod navijača Zvezde. Neki ističu da dugo nisu gledali da tim igra ovako dobro.

- Naravno da znamo za očekivanja, da misle da ćemo da osvojimo Ligu šampiona. Za nas je važno da verujemo u sebe, da se ne plašimo uspeha, da je to deo nas. Znamo da je tek početak i da moramo da napredujemo. Znamo da pripadamo ovom nivou i želimo da ga zadržimo i da budemo bolji.

Barak Bahar (levo)/FOTO: M. Vukadinović

Većina tima u Superligi će protiv crveno-belih igrati defanzivno. Bahar je otkrio da je gledao Vojvodinu prvog rivala u novoj sezoni.

- Naravno da smo gledali mečeve Vojvodine, ne samo taj poslednji protiv Apoela, već nekoliko prethodnih mečeva. Dobar su tim, ostvarili su dobar rezultat na Kipru i imaju šansu da prođu dalje. Mi smo spremni da igramo protiv takvih timova, navikao sam da igram protiv timova koji se brane. Imamo kvalitet, strast, pametne igrače koji umeju da pronađu rešenje, spremni smo.

Nije želeo mnogo da priča o tome da li će biti novih dolazaka u klub.

- Ono šta mi treba pričam sa upravom kluba, ne preko medija. Sviđa mi se ovo što imam u timu. Ako budem imao neku želju, razgovaraću sa klubom.

Prisutne na konferenciji da li je bilo nečega čime nije bio zadovoljan u ubedljivoj pobedi protiv Fiorentine (5:0).

- Ima loših stvari i kada se ubedljivo pobedi. Mogli smo da damo još neki gol, pobedili smo, ali smo tek na početku, znamo da moramo da napredujemo u nekim stvarima.

Mladi Uroš Kabić je nedavno došao u Zvezdu iz Vojvodine, a Izraelac je otkrio da li je pričao sa njim o Novosađanima.

- Razgovarao sam sa njim pre pola sata, ali ne o Vojvodini, već o njemu kao igraču. Dobro zna engleski, talentovan je, verujem da ima budućnost, ima potencijal, samo treba da nastavi da radi.

Dotakao se i nekih drugih mladih igrača o kojima je imao samo reči hvale.

- Zadovoljan sam svim mladim igračima, ne samo na mečevima, već i na treninzima, hoće da budu bolji. Videćemo ko će biti bonus igrač.

Bahar o Ivaniću, Kataiju, Kangi...

Prokomentarisao je i zdravstveni bilten ekipe.

- Mijatović ima jedini mali problem sa povredom, kao i Aleksandar Katai, svi drugi su spremni.

Mirko Ivanić za sada deluje fantastično i po mnogima je najbolji igrač crveno-belih.

- Srećan sam što se Mirko vratio u život. Kada smo pričali na početku, delovalo mi da je bio malo nervozan, sada izgleda srećno, zahtevali smo od njega da radi ono što je potrebno. Prati instrukcije i radi ono što želimo, ide duboko, daje golove, asistira, igra presing, agresivan je. Takav igrač je potreban ovom timu.

Otkrio zašto nema u timu Kataija i Gelora Kange.

- Katai je povređen, da nije to u pitanju, bio bi u timu. Kanga ima neke privatne probleme i vratio se iz Gabona, videćemo.

Za kraj je govorio o pritisku koji sigurno ima kao trener aktuelnog šampiona Srbije.

- Ne volim da poredim klubove, porodici se dopalo ovde, atmosfera, ima lepih mesta. Navikao sam na pritisak, bilo je tako u svakom klubu, to mi se dopada. Imam obavezu prema klubu, navijačima, volim tu presiju. Spremni smo za izazov - zaključio je Bahar.

BONUS VIDEO: AKCIJA I REAKCIJA: Ovako je Luka Jović reagovao na povike "delija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)