PARTIZAN NESAVLADAN POD BAGDALOM 405 MINUTA: "Crno-beli" moraju da prekinu seriju od pet poraza

O. M.

08. 05. 2024. u 09:10

PARTIZAN gostuje Napretku u 34. kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra na stadionu pod Bagdalom od 16 časova.

ПАРТИЗАН НЕСАВЛАДАН ПОД БАГДАЛОМ 405 МИНУТА: Црно-бели морају да прекину серију од пет пораза

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

"Crno-beli" su u poslednjih nekoliko nedelja od ozbiljnog kandidata za osvajanje šampionske titule došli u situaciju da strepe za drugo mesto.

Posle poraza od Čukaričkog u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, usledio je i poraz u "večitom derbiju" koji je praktično odlučio šampiona, ali tu nije bio kraj Partizanovim mukama pošto su izgubili i od TSC-a i Vojvodine. Ekipa iz Bačke Topole sada je na samo četiri boda zaostatka, unatoč tome što je u prošlom kolu izgubila od Crvene zvezde.

Računajući i poraz od Zvezde u Kupu, Partizan je vezao pet poraza, a ni najstariji navijači "crno-belih" ne pamte kada se to poslednji put desilo. U međuvremenu je smenjen i trener. Igora Duljaja je zamenio Albert Nađ, koji je ekipu vodio u prvenstvenom "večitom derbiju" kada je Duljaj bio suspendovan.

Partizan sada više nema pravo na kiks, jer TSC će učiniti sve da odbrani vicešampionsku titulu. Dobra vest za "crno-bele je što danas igraju protiv najlošije ekipe u plejo-fu, dok će TSC imati težak zadatak protiv razgoropađenog Radničkog iz Kragujevca.

Tradicija je, naročito u poslednje vreme, na strani Partizana koji je pobedio pet poslednjih mečeva na stadionu "Mladost" u Kruševcu. Na četiri od tih pet gostovanja odbrana "crno-belih" nije primila gol, što jeste ohrabrujući podatak, ali imajući u vidu kako funkcioniše odbrana Partizana ove sezone, naročito na poslednjih pet utakmica u kojima je primljeno čak 13 golova, ta tradicija mogla bi danas i da bude prekinuta. 

Naravno, napad Napretka ne može da se poredi sa Zvezdinim ili onim od TSC-a, Čukaričkog i Vojvodine. Zapravo je najlošiji u ligi za prvaka jer Kruševljani u proseku postižu samo gol po utakmici. Ipak, takav kakav je uspeo je da probije odbranu crno-belih pre dva meseca u Humskoj kada je Napredak odneo iznenađujuću pobedu od 1:0. Ta pobeda i remi u martu 2022. na istom stadionu jedini su bodovi koje je Napredak osvojio protiv Partizana u poslednjih desetak godina.

Napredak je vezao četiri poraza i pet utakmica bez pobede. Nalaze se na osmom mestu sa 39 bodova i jasno je da je ekipa iz Kruševca zalutala u plej-of za šampiona, što potvrđuje i nedavni ubedljiv poraz od lučanske Mladosti.

Jesenas je u duelu ovih ekipa pod Bagdalom bilo 2:0 za Partizan, golovima Kalulua i Jovanovića koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&NG (kvota 2,25)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom