REAL MADRID JE PRVAK SVETA: "Kraljevići" u kiši golova pobedili Al Hilal i pokorili planetu (FOTO)

Č. V.

11. 02. 2023. u 21:57

FUDBALER Real Madrida osvojili su kupsko prvenstvo sveta, pošto su u finalu pobedili Al Hilal sa 5:3 u meču koji je odigran u Rabatu (Maroko).

РЕАЛ МАДРИД ЈЕ ПРВАК СВЕТА: Краљевићи у киши голова победили Ал Хилал и покорили планету  (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Veliki favoriti pre ovog susreta su bili izabranici Karla Ančelotija i tu ulogu su opravdali. Furiozno su krenuli Madriđani koji su posle 18 minuta imali prednost od 2:0, a najzaslužniji za nju bili su Visnisijus Žunior i Fede Valverde.

Ipak, tim iz Saudijske Arabije je odbijao da se preda, pa je u 26. minutu Musa Marega smanjio rezultat. To je ujedno bio i ishod prvog poluvremena.

Real je baš kao i prvi kvalitetno počeo i drugi deo susreta. U razmaku od četiri minuta šampion Španije je povećao vođstvo - 4:1. Treći gol bio je delo Karima Benzeme, a četvrti Valverdea.

Igralo se otvoreno, Al Hilal je bio hrabar i nagrađen je pogotkom Lusijana Vijeta. Nije dugo prošlo, a mreža Abdulaha al Mujaufa se opet zatresla. Drugi gol na utakmici postigao je Vinisijus Žunior.

Konačan ishod postavio je Lusijano Vijeto. Argentinac će sigurno pamtiti ovaj dan. Uprkos tome što su on i saigrači poraženi, nije mala stvar dati dva gola Real Madridu.

Ovo je "kraljevićima" peti trofej klupskog prvenstva sveta i po tome su apsolutni rekorderi. Prethodno su šampioni bili 2014, 2016, 2017 i 2018. godine.

BONUS VIDEO: 16 GODINA BRAKA I TROJE DECE: Ona je žena Nemanje Vidića – odrekla se fudbalerove imovine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!