PARTIZAN DOŽIVEO DEBAKL: Košmarno veče za crno-bele u Humskoj! Mladost iskoristila svaki kiks i nanela bolan poraz Petrićevoj četi

Novosti online

11. 02. 2023. u 20:42

FUDBAL se konačno vratio u Humsku, ali sigurno ne na način na koji su pristalice Partizana to očekivale. "Parni valjak" se nakon mundijalske, pa i zimske pauze vratio u svoj "hram", i doživeo bolan debakl. Rezultatom 4:0, Mladost GAT odnela je ceo plen iz Beograda.

ПАРТИЗАН ДОЖИВЕО ДЕБАКЛ: Кошмарно вече за црно-беле у Хумској! Младост искористила сваки кикс и нанела болан пораз Петрићевој чети

FOTO: M. Vukadinović

Parni valjak bio je potpuno neprepoznatljiv u prvom poluvremenu, a najava košmarne večeri za sve u crno-belom stigla je već u 4. minutu. 

FOTO: M. Vukadinović

Mladost je na opšte iznenađenje povela u Humskoj i to nakon jednog auta koji je izledao bezazleno.

Janković je poslao loptu u šesnaesterac, Svetozar Marković nije otklonio opasnost kako je želeo, intervenisao je samo do Gala, a ovaj maestralno plasira loptu u sam ugao gola koji čuva nemoćni Popović.

Samo sedam minuta kasnije Novi šok u Humskoj! Gosti iz dve šanse u samoj uvertiri dolaze do kapitalnih 0:2. Ponovo je Svetozar Marković nespretno intervenisao, izbio loptu samo do Kristijana Dal Belo Fakundes, a ovaj poput svog kolege iz 4. minuta, prelepo smešta loptu u sam ugao gola.

FOTO: M. Vukadinović

Dugo vremena je trebalo da prođe kako bi Partizan konsolidovao svoje redove i došao sebi nakon katastrofe koja ih je zadesila u samoj uvertiri.

Petrićeva četa tek u finišu prvog dela uspela je da stvori bolju priliku pred golom rivala, ali je pokušaj Slobodana Uroševića prošao tik pored stative. 

FOTO: M. Vukadinović

Gordan Petrić odlučuje da ubaci nove adute, a na poluvremenu su se na terenu već našli i Fuseni Dijabate, Kvinsi Menig, kao i Ljubomir Fejsa.

Sveža krv donela je neku novu energiju crno-belima u uvodnim minutima nastavka, ali je lopta uprkos obećavajućoj igri domaćina, ponovo završila u njihovoj mreži.

Tragičar je ponovo bio Svetozar Marković, koji je skrivio jedanaesterac, glavni arbitar je pokazao na belu tačku, a Maksimović nemilosrdsno konvervotao najstrožiju kaznu u pogodak.  

FOTO: M. Vukadinović

Već u 58. minut potpuni potop, ogromnih 4:0 za momke iz Novog Sada, strelac Milić, a crno-belima trebalo je čudo u završnih 30-ak minuta igre kako bi izbegli bolan poraz. 

Petrićeva četa nije uspela da priredi veliki povratak, ali jesu crno-beli koliko toliko popravili utisak.

Usledila je opsada gola protivnika, šanse su se nizale, ali je bunker gostiju na kraju odoleo pred svim napadima velikog favorita. 

PARTIZAN - MLADOST GAT 0:4

SASTAVI:

Partizan: Popović - Živković, Saničanin, Marković, Urošević - Pantić, Andrade, Natho - Pavlović, Rikardo, Baždar.

Mladost GAT: Milojević - Ilić, Čosić, Gal, Hekman, Janković, Dal Belo, Maksimović, Denić, Milić, Mituljikić.

DRUGO POLUVREME

KRAJ MEČA! 

90. minut - Bibras Natho je umalo postigao počasni gol za Partizan, međutim sjajna parada Milojevića.

85. minut - Nastavlja se velika ofanziva parnog valjka! Sva dešavanja su pred golom Milojevića, ali bunker gostiju odoleva pred svim napadima Partizana.

SNIMKE TREĆEG I ČETVRTOG GOLA SA MEČA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

77. minut - Sjajan pokušaj Slobodana Uroševića iz slobodnog udarca! Kapiten Partizana je iskosa poslao ubitačan šut, ali lopta odlazi tik preko prečke.

68. minut - Velika šansa! Kvinski Menig se stuštio sa levog boka, prelepo zafelširao loptu, gađao sam ugao gola, ali pogađa samo stativu.  

65. minut - Kakav projektil Baždara sa 20-ak metara! Ali Milojević je sjajno pročitao nameru talentovanog fudbalera Partizana i uz malo muka uspeo da primiri loptu, ostaje 0:4.

58. minut - Au, šta se ovo dešava! 4:0 za Mladost, Milić je strelac, neverica na licim prisutnih na stadionu. Pesma grobara ne prestaje, sjajna podrška sa tribina, ali gosti koriste svaki kiks parnog valjka. Deluje da više nema povratka za Petrićeve izabranike, potrebno im je čudo u preostalih 30-ak minuta igre.

53. minut - Gol za Mladost GAT! Maksimović nemilosrdno trese mrežu sa kreča, ogromnih 0:3 za gostujući sastav. Crno-beli na pragu teškog debakla u Humskoj.

52. minut - Penal za Mladost! Gal je izveo korner, a nakon toga Svetozar Marković pravi novi kiks, faulira Čosića, a glavni arbitar pokazuje na belu tačku.

50. minut - Partizan sa mnogo više energije ulazi u nastavak! Uvodnih pet minuta protiče u opsadi gola Mladosti, nekoliko neugodnih situacija u njihovom šesnaestercu, ali lopta nema gde da prođe kroz "šumu" nogu. 

46. minut - Drugo poluvreme je počelo! "Vrag je odneo šalu", Gordan Petrić u igru uvodi i Fusenija Dijabatea i Kvinsija Meniga, kao i Ljubomira Fejsu. Utakmica je završena sa druge strane za Patrika Andradea, Andriju Pavlovića i Danila Pantića. 

FOTO: M. Vukadinović

PRVO POLUVREME

45 + 2 - Glavni arbitar svira kraj prvog dela susreta. Košmarno prvo poluvreme za crno-bele u Humskoj. Gosti su iskoristili jedine dve šanse u samoj uvertiri, a sa druge strane ofanziva Partizana bila je neprepoznatiljva. Samo 3 šuta ka golu rivala, niti jedan u okvir gola. 

42 minut - Velika šansa za Partizan! Danilo Pantić je fantastično pronašao Živkovića u šesnaesteru, ovaj glavom prebacio do Slobodana Uroševića na drugoj stativi, ali pokušaj kapitena odlazi tik pored stative. Ostaje 0:2 za goste.

SNIMKE GOLOVA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE

26. minut - Pavlović je pao u sredini protivničkog šesnaesterca posle jednog duela, fudbaleri Partizana su tražili penal, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom.

22. minut - Glavni sudija je dosudio faul gostujućem timu na nekih 20 metara od gola Partizana. Romein Gal je izveo slobodan udarac, ali je lopta završila daleko iznad gola crno-belih.

11. minut - Novi šok u Humskoj! Gosti iz dve šanse u samoj uvertiri dolaze do ogromnih 0:2. Ponovo je Svetozar Marković nespretno intervenisao, izbio loptu samo do Kristijana Dal Belo Fakundes, a ovaj poput svog kolege, prelepo smešta loptu u sam ugao gola.

9. minut - Nakon početnog vođstva gosti su smirili tempo očekivano, stali na loptu, i za sada bez problema odolevaju pod pritiskom velikog favorita.

4. minut - HLADAN TUŠ! Mladost vodi u Humskoj, nakon auta Janković je poslao loptu u šesnaesterac, Svetozar Marković nije otklonio opasnost, intervenisao je samo do Gala, a ovaj maestralno šalje loptu u sam ugao gola koji čuva Popović.

1. minut - Meč je počeo! 

UOČI MEČA

Fudbaleri Partizana pobedom su startovali u nastavku sezone, pobedivši "pod Bagdalom" Napredak minimalnim rezultatom. Trijumf "crno-belima" je doneo Fuseni Dijabate pogotkom u 61. minutu. Vremenski uslovi u zaleđenom Kruševcu nisu dozvolili da gledamo fudbal - bilo je to nadmetanje dva tima u stilu - ko bude bolje podneo zimu i manje se klizao po terenu, pobediće.

U takvim uslovima čarapani su bili čak i bio bolji rival u prvom delu utakmice, ali kako se na kraju gleda ko je dao više golova, a ne kako je ko igrao, četa Gordana Petrića je odnela u Beograd sva tri boda. Parni valjak je uspešno iskoristio kiks večitog rivala Crvene zvezde i tako mu prišao na osam bodova zaostatka. Ekipa Partizana nakon 20 odigranih utakmica u sezoni ima 14 pobeda, četiri remija i dva poraza uz ostvarenu gol-razliku 47:15.

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri Mladosti GAT su izgubili u Novom Sadu od Javora u prošlom kolu rezultatom 3:2. Domaći su bolje otvorili utakmicu i do vođstva su stigli u 16. minutu preko Novice Maksimovića sa bele tačke. Izjednačenje je usledilo samo 13 minuta, kasnije kada je izjednačio Petar Gigić. Preokret se desio u 34. minutu, Norman Kembel je zatresao mrežu Mladosti za 2:1. Potom se u strelce upisao i Luka Ratković u 78. minutu i faktički rešio pitanje pobednika.

Nisu se predavali Novosađani za šta su nagrađeni golom. Igrao se 82. minut kada je pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde, Jovan Mituljikić pogodio na svom debiju za konačnih, 3:2. Međutim, do kraja meča Mladost nije mogla do izjednačenja, i sva tri boda otišla su u Ivanjicu. Pulene Ljubomira Ristovskog do kraja sezone čeka grčevita borba za opstanak. Novajlija se nalazi na pretposlednjoj 15. poziciji Super lige Srbije sa 13 osvojenih bodova, samo dva više od fenjeraša Radnika iz Surdulice.

U minulom međusobnom duelu koji je odigran na "Karađorđu" 14. avgusta prošle godine, parni valjak je slavio minimalnim rezultatom. Gol odluke je postigao Svetozar Marković u samom finišu utakmice. 

REČ TRENERA: 

Trener Partizana Gordan Petrić na konferenciji za medije pred današnji duel je rekao da će da se na terenu pita njegova ekipa.

- Ulazimo polako u ritam četvrtak nedelja, i nadamo se da ćemo što duže da ostanemo u tom ritmu. Igrači su spremni za meč. Mi se sutra pitamo, ali ne sme da bude opuštanja - rekao je Petrić, pa nastavio:

- Moj prva utakmica na klupi Partizana bila je protiv Mladosti. Pobedili smo golom Svete u 95. minutu i mislim da je to prekretnica sezone. Od tog duela Mladost je promenila 15 igrača, samo dva su ostala. Sve su to iskusni igrači koji mogu da iznenade - dodao je trener beogradskih crno-belih.

Što se kadrovskih problema tiče, Partizan nije u ozbiljnijem problemu, samo će mu nedostajati Hamidu Traore, kako trener crno-belih kaže on je otputovao u Tursku kako bi smestio porodicu na sigurno.

BONUS VIDEO: MAJSTOR I NA LEDU: Fuseni Dijabate prelepim pogotkom doneo prednost Partizanu u Kruševcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)