FUDBALSKI ZEMLJOTRES: Pravi se regionalna liga u fudbalu?! Predsednik UEFA dao "zeleno svetlo", ali...

Novosti online

13. 01. 2023. u 18:09

PREDSEDNIK UEFA Aleksandar Čeferin je tokom posete Beogradu najavio mogućnost formiranja regionalne lige u fudbalu.

ФУДБАЛСКИ ЗЕМЉОТРЕС: Прави се регионална лига у фудбалу?! Председник УЕФА дао зелено светло, али...

Foto: Printskrin

Mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine došle su u Beograd, kako bi podržale novo izdanje Sportskih igara mladih, a podršku je pružio i prvi čovek evropske kuće fudbala.

Upravo je o tome najpre i govorio:


"Ovo je odličan projekat i drago mi je da sam deo toga. Važno je da deca razumeju sport, da se bave sportom ali i da nauče da gube. Fascinira me to da su ovde uključena deca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, što odraslima ponekad predstavlja problem", rekao je Čeferin i dodao da bi voleo da se u budućnost i deca iz Slovenije uključe u projekat.


Poslednjih godina, sve se više govori o potencijalnom formiranju regionalne lige, po uzoru na nekadašnju ligu Jugoslavije.


"Ne isključujem mogućnost formiranja regionalne lige", rekao je on, ali odmah dodao:

"Ipak, trenutno je mnogo rizično organizovati takvu ligu u okviru našeg regiona ili bivše države".

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije / FOTO: FSS

Na nedavno završenom Mundijalu u Kataru slavila je Argentina, a drugo i treće mesto osvojile su selekcije iz Evrope, Francuska i Hrvatska. 

"Iako je prvi put od 2002. godine neevropska država osvojila Svetsko prvenstvo, opet su na ovom Mundijalu dominirale evropske ekipe. Osvojili su drugo i treće mesto. Evropski fudbal je ispred drugih i tu konkurišu samo Brazil i Argentina, a njihovi svi igrači igraju u Evropi", rekao je prvi čovek UEFA, i dodao da ne misli da je proširenje Svetskog prvenstva u fudbal dobar potez FIFA. 


"To je problem FIFA, ali po mom mišljenju, kvalitet će biti manji. Biće više nezanimljivih mečeva. Ipak, to nije problem UEFA, i baš iz tog razloga, Evropsko prvenstvo je kvalitetnije od Svetskog", rekao je on.


Čeferin je prokomentarisao i rezultat Srbije na Mundijalu u Kataru:


"Srbija uvek može bolje. Svi učimo na greškama. Imali su Orlovi mnogo povređenih igrača. EURO je blizu, znam da imate kvalitetnu ekipu i sve mogućnosti da napravite dobar rezultat", zaključio je Čeferin. 

BONUS VIDEO: ANKETA: Pitali smo Beograđane da li Dragan Stojković treba da ostane selektor? 

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)