POGLEDAJ KAKO ŽIVE SRBI U FEDERACIJI, PA KOMENTARIŠI: Iz Srpske odbrusili DŽaferoviću

S. M.

26. 03. 2021. u 17:59

GDE i kakva diskriminacija postoji, najbolje ilustruju brojke povratnika u određenim sredinama i u tom smislu Republika Srpska može da posluži samo kao primer kvalitetnog institucionalnog odgovora na probleme povratnika.

ПОГЛЕДАЈ КАКО ЖИВЕ СРБИ У ФЕДЕРАЦИЈИ, ПА КОМЕНТАРИШИ: Из Српске одбрусили Џаферовићу

Foto: "Novosti" i RTRS

 

Ovo je rekla šef Kluba poslanika SNSD u PD Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać reagujući na tvrdnje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovićeva, koji je izjavio u Banjaluci da "u Republici Srpskoj postoji diskriminacija povratnika, kao i u onim delovima Federacije BiH gde je HDZ na vlasti Bursaćeva kaže da su ove izjave izrečene bez ikakvog utemeljenja.

- S druge strane, gotovo svakodnevno svedočimo nasrtajima na privatnu svojinu, crkvenu imovinu i fizički integritet malobrojnog srpskog stanovništva koje se vratilo u Federaciji BiH, posebno u sredine koje su dominantno pod dugogodišnjom kontrolom SDA. Prema tome, ko god komentariše ovu temu nek se prvo zapita kako mu je u sopstvenom dvorištu i nek proba tamo da pospremi stvari - poručila je ona.

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta rekao je da kao legitimni predstavnik srpskog naroda iz FBiH poziva bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića da poseti federalne opštine i da se uveri kakva diskriminacija vlada nad Srbima širom tog entiteta.

Broćeta je poručio da bi Džaferović pre bilo kakve izjave trebao da se uveri na terenu kako žive Srbi u FBiH.

- Neka poseti sva mesta u Federaciji i neka se uveri koliko su Srbima ispoštovana Ustavom zagarantovana prava i onde gde im je priznata konstitutivnost. Uskraćena su im prava na maternji jezik, na pismo, pa nadalje, a to je osnova identiteta svakog naroda, pa tako i srpskog u FBiH - istakao je Broćeta.

On je naveo da bi Džaferović trebao da poseti sva mesta širom FBiH i da krene od Unsko-sanskog kantona, gde su Bošnjaci većina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!