ROMANIJU "BOJE" FOTO-APARATOM: "Planinsku princezu" posećuju mnogi putnici namernici, planinari, slikari...

R. MILOVIĆ

28. 12. 2020. u 08:51

PLATO Romanije, "Sibirsku stepu", ispresecanu magistralnim putevima, istočno ka Drini, zapadno ka Miljacki i severno ka Han Pijesku, posećuju mnogi putnici namernici, planinari, ekolozi, slikari, a najredovniji su Momir Tomić, ratni vojni invalid, i Svjetlana Rajić, samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u kabinetu načelnika Sokoca.

РОМАНИЈУ БОЈЕ ФОТО-АПАРАТОМ: Планинску принцезу посећују многи путници намерници, планинари, сликари...

Foto S. Rajić

- Za mene je Romanija "planinska princeza" i svaki trenutak slobodnog vremena provodim u šetnji njenim proplancima, šumama, kanjonima, pa na svom blogu "Dama iz romana" promovišem lepote Romanije - kaže Svjetlana Rajić, rođena 1987. u Sarajevu, koja je srednju školu završila u Sokocu, a Filozofski fakultet na Palama.

Svjetlana je član Planinarskog društva "Glasinac", dobar poznavalac pečuraka i revnostan sakupljač šumskih plodova.

- Srećemo se, tu i tamo, Svjetlana i ja, ja sam najčešće na motociklu, dok ona pešači. Glavni rekvizit nam je foto-aparat. Zajedničko nam je i traganje za sunčevim zrakom, senkom, uživanje u prirodnim lepotama, ovde još neotkrivenim, tajanstvenim, koje oplemenjuju dušu, mame, na "dlanu" nude užitak. Nažalost, malo je onih, koji poput mene i Svjetlane zalaze u "srce" Romanije - kaže Tomić, aktivista u sokolačkom KUD-u, a poznat i omiljen među bajkerima.

KOLORITI IZ PRIRODE

REKA se upoznaje plivanjem, a planina hodanjem. Svjetlana i Momir manje idu utabanim stazama, a više tamo gde puta nema i foto-aparatom ostavljaju trag. Kolorite godišnjih doba "love" foto-objektivom i nemilice nude zaljubljenicima u prirodu, pa i uz pomoć "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)