DODIK O POGROMU SRBA: Ostaje sumnja da su međnarodne snage mogle da zaustave divljanje Albanaca na Kosmetu

Novosti online

17. 03. 2024. u 11:58

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da pogrom Srba sa Kosova i Metohije traje decenijama, ali da se Srbi sećaju najbrutalnijeg, kada je u nekoliko dana srušeno više stotina kuća i crkava, ubijeni nedužni civili, a sa Kosmeta proterano više hiljada Srba.

ДОДИК О ПОГРОМУ СРБА: Остаје сумња да су међнародне снаге могле да зауставе дивљање Албанаца на Космету

Foto Tanjug

- Progon Srba sa Kosmeta je nastavljen i nakon toga i pred očima cele međunarodne zajednice, a kroz različite pritiske i ucene traje i danas. Ni 20 godina kasnije nema odgovora na pitanje ko je organizovao etničko čišćenje južne srpske pokrajine od Srba, iako su tadašnje divljanje Albanaca osudili i Savet bezbednosti i EU, rekao je predsednik Srpske za Srnu povodom 20 godina od martovskog pogroma koji su nad srpskim narodom izvršili Albanci.

Dodik je rekao da ostaje gorak ukus i sumnja da li su jake međunarodne vojne snage mogle da zaustave divljanje kosovskih Albanaca i da li je međunarodna vojna misija na Kosmetu bila saučesnik događaja od pre 20 godina.

- Tužna je istina da samo za zločine nad Srbima, bilo da su počinjeni na Kosmetu, Hrvatskoj ili BiH, uvek stoji ista rečenica - za zločin niko nije odgovarao, istakao je Dodik.


BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO:Američki reditelj Pol Kampf i producent Dragan Ivanović gosti podkasta Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!